mynewspapers.net

Hur man gör bra Science Fair modeller

Hur man gör bra Science Fair modeller


En välgjord och korrekt märkta modell för en vetenskap projekt kan illustrera de viktigaste punkterna i den forskning och de slutsatser och, vid sidan av en nyckel, kan låta tittarna snabbt hitta de viktigaste aspekterna av projektet. För att göra en verkligt bra science fair modell, måste du kombinera kreativitet med dina vetenskapliga resultat för att visa dina idéer på ett sätt som visningar kommer att förstå och uppskatta.

Instruktioner

• Tycker om vetenskapliga frågor som relaterar till ämnet. En vetenskap projekt är mer än bara en modell. Du vill ställa en fråga, utveckla en teori och använda modellen för att illustrera antingen försöket i sig eller dina upptäckter. Till exempel om du vill göra en modell av en kattens anatomi, fokusera på ett visst område, till exempel mag-tarmkanalen och en särskild fråga, som hur lång tid det tar en katt att smälta katt maten.

• Forskning i ämnet grundligt. Besök ditt lokala bibliotek, använda online-resurser och prata med människor som arbetar inom områden relaterade till ditt ämne. Begränsa inte dig själv till en text bokar eller webbplats. Fler källor du har, desto bättre blir din modell. Om du kan visa liknande modeller tillverkade av andra elever.

• Skiss ut modellen innan du försöker skapa den. Rita modellen från olika vinklar. Använda olika färger för att representera olika modell material. Inte vara rädd för att slänga ut en idé och börja om från början. Skissa processen tillåter dig att eliminera idéer som inte fungerar och fokusera på idéer som fungerar.

• Skala modell. Det enklaste sättet att skala en modell är att göra mätningarna av full storlek objekt du är modellering och dela dem genom ett enhetligt. Välj en skala som gör att den färdiga modellen vara en fungerande storlek. Att skapa en modell av ett solsystem där jorden är 2 fot i diameter kommer att resultera i en nedskalad modell större än i klassrummet. Observera att inte varje modell kan skalas; modeller som atomer skulle kräva mer än en mil för att elektronerna att synas. Använda din bästa omdöme.

• Vara kreativ när man väljer modell material. Du behöver inte de dyraste modellen material att göra en bra modell. Använda vad som finns till dig. Till exempel fungerar styrofoam bollar och färg lika bra för en modell av en DNA strand som speciellt framtagen DNA modell byggsatser. Om du gör forskningen och planerar modellen ut ordentligt innan den startas, ser modellen bra oavsett vilka material du använder.

• Bygga modellen, använder dina skisser som referens. Det är oftast bättre att börja med stora bitar och arbeta din väg ner till mindre bitar. Om du behöver måla bitar, måla dem i förväg och ha tillräckligt med tid för dem att torka. Inte vara rädd att göra mer än en modell. Använda den första modellen som en rättegång och lära av misstag du gör. Den följande modell eller modeller, kommer att gynnas av det du lär dig.

• Skapa en vetenskap projekt display ombord att gå med din modell. En display ombord bör omfatta frågan, hypotes, forskning, data och slutsats. Dessutom bör det innehålla detaljer om modellen, inklusive en nyckel, om det behövs. När du visar projektet, bör display ombord vara tydligt synlig bredvid modellen. Modellen själv bör inte blockera eller skymma visning av projektstyrelsen.