mynewspapers.net

Hur man gör bra ledtrådar för en tipspromenad

Hur man gör bra ledtrådar för en tipspromenad


En av de bästa partyspel, och en som kan skräddarsys för varje åldersgrupp, är en tipspromenad. Spelet vaknar detektiven i oss alla när vi försöker nysta upp ledtrådar och hitta gömda föremål som i slutändan leder till det stora priset. Men kommer med smart ledtrådar kan hålla partiet-kastaren på natten. Vad som behövs för dessa ledtrådar att vara ovärderliga är lite förutseende och kanske förmågan att komma med ord att RIM.

Instruktioner

• Besluta om vilken typ av jakt som du planerar. Om ert parti har ett tema, såsom en Piratpartiet eller make-up part basera ditt objekt som finns på det tema du har upprättat eller plan baserat de objekt som finns på en plats, en färg eller ett A till Z-lista.

• Välj typ av ledtrådar du vill använda. Det finns fyra typer: jaga lång ledtrådar, där objektet finns längs vägen men inte är en destination, till exempel en byggnad eller en gata; navigering ledtrådar, som flyttar personen från plats till plats; plats ledtrådar, där en kryptisk ledtråd erbjuder ett tips på saker som finns där. och bevisa-du-var-där ledtråd, där deltagarna måste ta en bild att bevisa de var där, eller att ta tillbaka något från platsen.

• Använd gåtor eller korsord pussel för att skapa dina ledtrådar. Det finns korsord programvara tillgänglig utan kostnad online och gåtan bränningsprogram finns att köpa, men bästa ledtrådarna är de du göra upp dig själv. Skriva ut viktigaste orden för att beskriva artikeln, objekt eller plats. Tänk på ord att du kan byta ut för några av dessa beskrivande ord. Försök hitta ord som rimmar eller gå ihop eller har olika betydelser. Ett exempel: flodbäddar och sova.

• Börja med en lång beskrivning av objektet eller plats, och börja ta bort ord eller skymmande fakta. Till exempel skulle ett träd kunna beskrivas som en plats där fåglar gör sina bon, eller en soffa är en plats som har armar men inte är en person.

• Skapa en kryptogram, där siffrorna lika bokstäver. Tilldela nummer 1 bokstaven A, B är nummer 2, etc. Jägarna kommer att behöva lösa kryptogrammet innan de kan använda ledtråd.

• Använd bilder som ledtrådar, men ta närbilder av rum eller objekt, så det inte är lätt att identifiera.