mynewspapers.net

Hur man gör bra is kuber

Hur man gör bra is kuber


Att göra isbitar är så enkelt som att hälla vatten i en ice cube fack och lämnar den i frysen, men kuberna detta sätt är inte riktigt lika bra som de skulle kunna vara. Bra, tydligt isbitar är lätta att göra, men de kräver lite extra energi. Det finns några vetenskapliga skäl som den grundläggande metoden för isbitar molnigt och mindre tilltalande än bra isbitar gjort något annorlunda.

Instruktioner

• Häll vatten genom ditt vattenfilter. En av anledningarna till att isen blir grumligt är de orenheter det plockar upp i kranen. Filtrera isvatten så mycket som möjligt.

• Koka vatten i en kastrull eller vattenkokare. Ta med vatten att koka snabbt och sedan låta det svalna ett par minuter. Kokande hjälper tvinga luftbubblor och några av de andra orenheterna ur vattnet. Du kan se till ännu mer klarhet genom att koka vattnet en andra gång.

• Häll vatten i fack i islådan, fortfarande är varm. Kom ihåg att is expanderar i frysen, så att inte fylla fack ovanför åsar mellan is fack att få en jämnare fördelning mellan kuberna.

• Placera ISLÅDA i frysen och låt svalna i minst två timmar. När du är klar har du bra, klara isbitar eftersom vattnet hade färre föroreningar och luftbubblor, som frysa inne i vattnet och göra det molnigt. Eftersom vattnet började varm, tog den längre tid att frysa, vilket gör det renare.