mynewspapers.net

Hur man gör blästrat trä skyltar

Hur man gör blästrat trä skyltar


Blästrat trä tecken är mycket anpassningsbart, vackra trä skyltar används av företag, stadsdelar, kyrkor och restauranger. Blästrat trä skyltar kan göras i vilken storlek och form men görs vanligtvis från furu eller ceder plankor som dessa träslag är mer lätt formas till mönster, mönster och bokstäver. Dessa tecken kan vara målade och bildade för att visa ett företag, organisation eller grannskapet namn som enkelt kan läsas av besökare och förbipasserande.

Instruktioner

• Välj trä plankor i vilken typ av trä som du vill göra din tecken från redwood, ceder eller balsa. Skär eller köpa plankor mäter ca 6 inches lång med 2 inches bred. Identifiera korn riktning av varje planka och låg plankor nästa till varandra så att säden av första plankan körs rätt, andra kör vänster, tredje går rätt, fjärde kör vänster och så vidare.

• Limma plankorna tillsammans med en vattentät trälim som Resorcinol, Tite Bond II eller tecken på liv Ultra Bond epoxi. Dubbar av lim på baksidan av skylten för extra förstärkning och hållbarhet. Klämma plankor tillsammans med 3/4-tums justerbara röret klämmor, fördelade 10 till 12 inches isär, och dra åt dem tills trälim sipprar något ut från mellan plankorna. Låt plankorna torr, spänns, övernattning.

• Sand torkade, klibbade plankorna släta med medium grus, följt av fint slippapper på en slipning. Applicera ett tunt lager lack slipning sealer att plankorna att skydda trä skylt från elementen.

• Generera en logotyp och/eller bokstäver för ditt tecken på ett datorprogram grafik eller ordbehandling och skriva ut mönstret. Skär en kantlinje runt designen och Lägg den ovanpå motstå flexibla maskering material, helst en hög tack självhäftande mängd i stället för en medellång tack självhäftande. Använd en mattkniv för att skära design ur material.

• Lossnar Bottenmaterialet och fastställa att motstå mask sticky-sidan på plankorna. Använd en kavel eller tapet rullar för att tillämpa stadigt tryck på den resist, säkra den i trä. Skydda planka hörn och kanter med silvertejp.

• Sätta på en mask och eye glasögon och sandblästra skylten med en sandblaster inställd på mellan 80 till 85 PSI. Spränga kiselsand med en kornstorlek storlek mellan 30 och 60 på virket till ett djup av 3/8 - till 1/2-inch. Stäng av sandblaster och ta försiktigt bort masken motstå från plankorna.

• Forma tecknet som önskat, routning kanter för ett professionellt utseende. Fläcken tecken med minst ett block av vattentät lack att skydda tecknet och öka dess livslängd.