mynewspapers.net

Hur man gör bitar av bar tvål till en vätskaEfter upprepad användning, tvålar snabbt bli smal och Bryt i bitar som är oanvändbara. Lappar som är kvar är värdelös och för liten för att använda, täppa upp i avloppet och hamnar i soptunnan. Förvandla överblivna rester från tvålar i en flytande handtvål istället för att kasta den oanvändbara bitar i papperskorgen. Att göra flytande tvål från bitar av bar tvål är enkelt och kräver några leveranser. Alternativt kan bitar lätt formas till en annan bar tvål.

Instruktioner

• Riv eller finhacka tvål bitar. Ju mindre bitar, desto snabbare kommer de smälta och lös.

• Placera tvål bitar i en kastrull och tillsätt en liten mängd vatten. tillräckligt för att just täcka tvål bitar. Värme medellång låg värme, rör om hela tiden, tills tvål bitar är helt upplöst.

• Titta på tvålen försiktigt och tillsätt lite mer vatten om tvålen börjar klampa; blandningen blir tjock men bör inte vara torr. Rör långsamt för att förhindra att tvål bubblande. Slå värmen till låg om tvålen börjar koka.

• Att sammansvetsa tvål, häll den varma blandningen i en liten, flexibel plast mat behållare klädda med smörpapper. Låt blandningen för att sitta i en sval, torr plats tills det härdar. Beroende på temperatur och luft fukt, kan detta ta flera dagar. Ta bort härdad tvål från behållaren som använder det som du skulle någon annan bar tvål. Vara försiktig med att låta det sitta i stående vatten. även små mängder kan orsaka tvål att mjukna.

• Göra flytande handtvål, lägga till extra varmt vatten i smält tvål tills den når önskad konsistens. Rör blandningen tvål tills allt vatten ingår jämnt; omrörning långsamt för att förhindra att tvål skumbildning. Lägga till en liten mängd olivolja, ett par droppar per halv kopp vätska, som förhindrar uttorkning av blandningen.

• Häll tvålen till en tom tvål flaska eller pumpflaska för flytande tvål. Remix tvål om det börjar separera från sitter långa perioder oanvända.