mynewspapers.net

Hur man gör billig upp sängar

Hur man gör billig upp sängar


Upphöjda bäddar göra perfekt grönsaksodlingar eftersom marken inuti dem dränerar bättre och värms upp snabbare på våren än intilliggande mark. Den enda nackdelen med upphöjda bäddar är att bygga dem med nya ceder 2 av 4s är dyrt. I vår bakgård trädgård beslutade vi att spara pengar och resurser genom återvinning brädorna från en ceder fence vi tog ner i upphöjda bäddar. Våra stängsel styrelser mätt 1 av 6 av 5-den perfekta höjden för att göra låg upphöjda bäddar. Plus, när vi behövde några extra styrelser att slutföra vårt projekt, upptäckte vi de bara kostar ca $2 vardera, vilket gör dem ett mycket mer ekonomiskt val än 2 av 4. Vi fäst i styrelserna i vår upphöjda bäddar med metall fästen, så blir det lätt att byta ut dem när det är dags. Här är hur man bygger upphöjda bäddar med hjälp av staket brädor.

InstruktionerFör att göra en kvadrat raised säng behöver du fyra 5-fots cedar stängsel styrelser. Var noga med att använda cedar stängsel, eftersom ceder är ett naturligt rot-resistent trä och det varar längre utanför än furu eller Gran. Eftersom de enskilda stängsel styrelserna ofta inte mäta exakt 5 fot, är det viktigt att mäta varje bräda och sedan skära dem alla till en enhetlig längd innan du bygger sängarna. Detta säkerställer en 90-graders vinkel i varje hörn.

Hur man gör billig upp sängar


Sängarna är lättast att bygga om du konstruera dem på en hård, plan, nivå yta och sedan flytta dem in i trädgården. Börja med intilliggande två styrelser tillsammans så de bildar en L-form. Se till att styrelsen som bildar den horisontella armen l exakt insidan av vertikalt arm (se bild i steg 5). Bifoga i styrelserna tillsammans med en hakparentes. Innan skruva fästet på plats, se till att den är centrerad på hörnet och spola med båda styrelser. Det kan vara bra att använda en klämma om du inte har någon att hjälpa dig att hålla brädorna tätt samman och mot fästet.Upprepa steg 2 med de återstående två styrelserna. Du bör nu ha två L-formade strukturer. För att slutföra upphöjd bädd stomme, passa de två L-formade strukturerna ihop så att de bildar en kvadrat. Se till att "botten" och "topp" styrelserna i sängen abut insidan av vänster och höger sida styrelser (se bild i steg 5).Säkra lös hörnen tillsammans med parentes. Igen, innan skruvning varje fäste på plats, se till att den är centrerad på hörnet och spola med båda styrelser. Sängen har nu tagit form som en öppen kartong. Placera sängen i dess önskad plats i trädgården. Var försiktig när du flyttar sängen, som hörnen inte är styva.

Hur man gör billig upp sängar


Använda tung hammare, driva en insats till insidan av varje hörn. Som du placerar insatserna, arbeta i medurs riktning (snarare än att installera dem i motsatta hörn) att undvika stretching sängen ur form. Om det behövs kör en andel i i mitten av varje bräda (antingen på insidan eller utanför) för extra stöd.För att öka dränering, Använd en trädgård gaffel för att lossa trädgårdsjord i rutan till ett djup av minst 6 inches. Fyll sedan rutan till inom 1 tum i toppen med en blandning av tre fjärdedelar matjord och en fjärdedel kompost. Nu är du redo att plantera!