mynewspapers.net

Hur man gör billig högtalare ljud bra

Hur man gör billig högtalare ljud bra


Talaren kvalitet kan göra hela skillnaden när du lyssnar på musik. Bra högtalare kommer att producera ljud som låter skarpa, tydliga, och med trohet, medan dålig högtalare kan låta vattnig och förvrängd. Även om du har billigare högtalare, finns det några sätt att justera vissa ljud nivåer för att göra ljudet så bra som möjligt med tanke på hårdvaran.

Instruktioner

• Slå ner volymen. Billiga högtalare är i allmänhet mindre (men inte alltid) och görs med lösare delar. Genom att hälla alltför mycket saft i högtalarna, kan de inre delarna inte hantera volymen och vibrationer, som leder till snedvridning. Det behöver inte vara tyst, men att få det ner från högsta volym är en bra början.

• Installera bas-blockerare på högtalarkablarna. Detta är kondensatorer som filtrerar bort de lägre frekvenserna av ljud. Billigare högtalare tenderar att ha liten eller billigt för subwoofers som inte kan hantera mycket av bottenrekord.

• Ordna om högtalarna i rummet för optimal akustisk effekt. Om du bara har två högtalare, försök att sikta dem för örat nivå (antingen sittande eller stående, beroende på den vanligaste positionen för det rummet). Mer direkta ledning av ljudet mindre onödiga resonansen skapade, som kan förvränga ljudet.

• Lyssna till musik som är högre upplösning och mindre komprimerade. Många mp3-filer är formaterade för att vara 128 kbps. Detta kanske inte är som kan spåras på små öronsnäckor, kommer att talare avslöja den komprimeringen som låter ganska vattnig eller skumma. Med hjälp av högre kvalitet ljudfiler (som .aiff eller .wav-filer) eller bara mindre komprimerade mp3s (som 256 kbit/s) kommer att göra högtalarna ljud bättre.

• Justera frekvenserna på högtalarna från ljudjustering. Ingen inställning kommer att fungera för alla högtalare inställningar, men genom att höja och sänka toppar och dalar hittar du en inställning som ger den bästa möjligheten klarhet.