mynewspapers.net

Hur man gör beskrivande skriftBeskrivande skrift innebär att använda blommiga språk som hjälper en läsare skapar en mental bild. Skriver oftast fokuserar på platser, objekt eller människor. Använd stark, visuella ord som ord för färger, texturer, ljud och lukter när du skriver. Beskrivande text kan vara en färdig pjäs på egen hand eller det kan vara en del av ett större arbete, till exempel en Novell eller roman.

Instruktioner

• Visualisera det ämne du vill beskriva, som en dag på stranden. Bild bilden av stranden, sand, vatten och himmel. Tycker om detaljerna i förlägga. Är det soligt eller grå? Är stranden stenig eller sandstrand? Vilken tid på dygnet och året är det?

• Brainstorm din uppsats, dikt eller bit av prosa. Skriva ord du tänker på när du föreställa dig i ämnet. Om du skriver om stranden, kan du brainstorma "sandy, blåsigt eller aqua."

• Fastställa det önskade resultatet av din beskrivande text. Vill du göra en plats låter önskvärt att övertyga människor att åka dit? Vill du få folk att förstå hur mycket du bryr dig om ett objekt? Vill du folk att tänka en sak eller plats är hemskt?

• Skriva din första mening. Börja med en beskrivning som omfattar ett element eller hela platsen. Om du skriver om stranden, kan du skriva "vinden driver salt luft över sanden."

• Fortsätta skrivandet beskrivande genom att ägna en mening till varje element av objektet eller plats. Till exempel skriva "azurblå vågor rulla in och ut."

• Skriva resten av din beskrivning, tills du är klar som beskriver plats eller sak. De flesta bitar blir minst fem meningar och kan gå på för flera stycken. När du är klar, avsluta lappa med en slutsats mening, som "Det är en plats för verklig fred."