mynewspapers.net

Hur man gör Bento lådorBento lådor har blivit populärt i USA som färdiglagade rätter att ta till arbete eller skola. Amerikaner äter mer hemgjord måltider för sparsamhet och hälsa ofta hitta tilltalande smak och utseende på bento lådor riklig ersättning för restaurangmåltider de offrar. Bento låda måltider uppkallad efter japanska Lunchpaket kallas "o-bento" och säljs som "ekiben" i järnvägsstationer i Japan, och använda en struktur som möjliggör en stor flexibilitet. Upprätta dina kunskaper med grundformen och experimenterar med regionala livsmedel, matrester, nya grönsaker och frukter och bento köksredskap att göra roliga paket för dig själv och din familj.

Instruktioner

• Köpa din hårdvara för att göra bento lådor. Bento lådor finns tillgängliga online, genom japanska livsmedelsbutiker och andra specialbutiker kök. Du kan också välja mat förvaringskärl inte gjord speciellt för bento lådor och anpassa dem med avdelare, folie eller papper koppar. Traditionella, mer formella bento lådor är lackerat. Några är inredda med anime eller andra modern japansk konst och popkultur design. Detta är särskilt tilltalande i en skola lunchlåda. Var noga med behållaren är giftfri och avsedda för livsmedel. Om du vill mikrovågsugn din mat i behållaren, se till att det är mikrovågsugn-säker. Andra förnödenheter är valfria men kul att samla in och använda. Du behöver en trasa för inslagning och bära din box och kanske en liten chopstick behållare som fäster på rutan eller kan knytas till det med dekorband. Ett tyg coolare med cold packs är användbart om du inte har tillgång till kylskåp för förvaring av din lunch. Ett antal kök verktyg är också utformade för att klippa och forma de olika livsmedel i dessa luncher. En riskokare är en händig stapelvara att äga.

• Förbereda din stärkelse. Ris kan tillagas tidigare för snabbare montering. Klibbigt vitt ris kan vara förpackat kallt och garneras efter rutan är sammanställts. Använd kort långkornigt vitt ris, en träsked och risvinäger för sushi eller onigiri (risbollar). Koka riset tills det bara är mjuk, rör i vinäger och utforma det svalna. Forma till bollar med hjälp av händerna eller händig köksredskap eller passar in i fack i din box. Fylla och Linda i nori (tång sjal) om du vill. Nudlar kan ersätta i en knipa, men det bör finnas en kolhydrat som bas till din bento.

• Förbered de delar av din bento som inte stärkelse. Dessa smårätter kallas okasu, och bör innehålla ett protein och någon frukt eller grönsak. Tofu, skaldjur, kyckling eller nötkött kan är bra val, och vara marinerad och tillagad. Välj mat som kan tillagas kvällen innan för lätt morgon församling. Om en kött är markerat, se till att din box är ordentligt kylda.

• Syltade grönsaker är en favorit okasu, liksom kryddor som wasabi--en kryddig pepparrot-baserad sida. Försök att variera texturer och smaker som färg. En kryddig gröna wasabi bredvid en tång insvept söt ris boll, kompletteras med alty sojasås och syltade rosa ingefära, gör en vacker och smakfull lunch. Skär dekorativt och inkluderar grönsaker används oftare i Japan än i USA, liksom daikon, edamame (sojabönor) eller takenoko.

• Linda dina avslutade projekt i en furoshiki, en väska eller trasa gjord speciellt för att hålla en bento låda. Vik över och slips så att paketet kan bäras av dess Knut, eller använda band eller färgade band att säkra wrap och lägga till estetiken. Kom ihåg att detalj, vård, sammansättning och skönhet i den visuella presentationen är en del av bento.