mynewspapers.net

Hur man gör bafflar för foderautomater

Hur man gör bafflar för foderautomater


Ekorrar kan vara söt, men om du matar fåglarna i din bakgård, du vet redan vad ett besvär som de kan vara. Inte bara gör de råna frö från din foderautomater och jaga bort fåglar, de kan snabbt förstöra mataren. Utan en baffel att skydda mataren, ekorrar har lätt tillgång och tugga små delar, vilket gör mataren värdelösa i några veckor. Om du är trött på att slåss mot den dåliga effekterna av ekorrar på din matare men inte vill gå till bekostnad av köpa en ekorre baffel, kan du enkelt göra en själv med vanliga hushållsartiklar.

Instruktioner

• Välj en stor, grund plast skål som är minst 12 till 16 inches över. Du kan köpa en billig skål i en dollar store eller hitta dem för småpengar på varvet försäljning. Måla skålen för att skapa ett mer dekorativa utseende, om du föredrar.

• Borra ett 1/4-tums hål i mitten av skålen. Knyt en knut i repet eller tråd som brukade hänga på fågelbordet ca 6 inches ovanför toppen av mataren.

• Skjut baffeln över repet så att den öppna änden av skålen ansikten nedåt och vilar på knut. Hänga feeder från en trädgren eller krok. Kontrollera att ekorrar inte kan komma åt mataren underifrån. När ekorrar hoppa från trädgrenar till framskärmen, skålen tips och dumpar ekorren till marken.