mynewspapers.net

Hur man gör avancerade 12 bly ECG övervakning med fem leder

Hur man gör avancerade 12 bly ECG övervakning med fem leder


EKG används för hjärt övervakning av patienter som har hjärt-, lung, eller elektrolyt problem eller som har opererats. Ett 12-avlednings EKG, även kallad en EKG eller EKG, kan visa hjärtat från 12 olika vinklar. Om du använder ett 5-avlednings EKG, visas endast sju olika vyer av hjärtat. Vanligtvis används en 12-avlednings EKG att få olika single shot bilder av hjärtat, medan 5-avlednings EKG används vanligtvis i övervakningssyfte under transport.

Instruktioner

• Förklara för patienten förfarandet som du ska utföra och varför du utför den.

• Klipp överflödigt hår i områden där du kommer att placera elektroderna. Raka inte dessa områden.

• Rengör de områden där elektroderna ska placeras. Använd tvål och vatten och låt områden luften torr. Bli av med alla de döda huden genom att gnugga områdena med kompress tills du märker rodnad i områdena.

• Anslut leads till kabel och bildskärmen. Varje ledning bör matcha rätt grundutbildning och färg på bildskärmen. Anslut RA (vit) till RA (vit), LA (svart) till LA (svart), LL (röd) till LL (röd), RL (grön) till RL (grön) och brown till brunt.

• Placera leads i rätt områden: placera bly-vit till höger arm strax under högra nyckelbenet. Placera svart bly i vänster arm strax nedanför vänstra nyckelbenet. Placera Mönja på lägre bröstet ovan och till vänster om naveln. Placera gröna ledningen till lägre bröstet ovan och till höger om naveln. Placera den bruna bly i 4. utrymmet mellan revbenen på båda sidor om bröstbenet.

• Kontrollera bildskärmen för vågformer. Välj ett lead för din patient; dina val är I, II, III, aVR, aVL, aVF och V.

• Ställ in alarm för 20 beats högre och 20 slag lägre än din patientens puls. Se till att skriva en anteckning i början av ECG övervakning och igen när den stoppas. Lägg till anledning till övervakning, bly markeringar och rytm tolkning. Placera denna information i din patientens diagram.