mynewspapers.net

Hur man gör alkohol hemma utan jäst

Hur man gör alkohol hemma utan jäst


Förmodligen är det enklaste sättet att göra alkohol hemma utan att använda jäst att göra hard cider. Naturligt förekommande vilda jäst på äpplena kommer konsumera sockret i frukten och förvandla det till alkohol. Färsk cider med absolut inga konserveringsmedel är hälls i en mycket ren behållare med lock och lagras lufttätt under jäsningen. För att förhindra explosioner, Använd en air-lock som du kan köpa på någon butik som säljer vinproduktion leveranser. Detta gör att gasen från jäsning fly utan att utsätta cider till luft.

Instruktioner

• Sterilisera all utrustning--23 liter (5 gallon) kannan, lock, luftblåsa, soppa potten och rostfri sked--genom att tvätta dem i hett, tvål vatten och skölja med kokande vatten. Bakterier kan göra din cider utveckla en off-smak och de konkurrerar med jäst för socker, så renlighet är av största vikt.

• Lägg 2,3 liter (2 kannor) cider i soppa grytan och tillsätt socker eller honung. Rör om på svag värme tills socker eller honung är helt upplöst. Denna blandning och häll i behållaren ren 23 liter (5 gallon) återstående cider, lämnar ca 2,5 cm (1 tum) utrymme överst.

• Sätta locket och luftblåsa på behållaren och hålla det på 15,6 till 21 grader C (60 till 70 grader F) tills jäsningen är klar, cirka två månader. När cider stannar bubblings- och gas stannar flyr från airen-lock, är jäsningen klar.

• Häll av klara vätskan bort i en annan steriliserade behållare, ignorera sedimenten på botten av kannan. Tvätta och sterilisera kannan och locket och häll hard cider tillbaka i. Sätt på locket och ålder i sex månader.