mynewspapers.net

Hur man gör akrylfärg ser mycket matt

Hur man gör akrylfärg ser mycket matt


Matt är motsatsen till glättat eller blanka. Du kan göra akrylfärg ser matt med hjälp av ett medium som utformats särskilt för detta ändamål. Akryl matt medium är ett standard färg tillsats som du kan blanda direkt med din akryl färger. Förutom rendering en matt finish för din färg, det sträcker sig även flödet av färg, vilket gör det lättare att tillämpa. Matt medium påverkar inte färgen. Det ser vitt när det gäller ur behållaren, men blandar colourlessly med din färg och torkar till en genomskinlig yta som lämnar din ursprungliga färg oförändrad.

Instruktioner

• Välj färg du vill se matt färg eller blanda färgen på paletten med palett kniv. Om du blandar färg, blanda väl. Färgen bör vara enhetliga.

• Lägg till en lika stor mängd matt medium som du har färg. Använda en kopp för att blanda en stor mängd. Denna kvantitet av matt medium gör färgen otroligt matt. Det är bättre att inte överstiga 50 procent matt medium först, som du kan göra din färg genomskinlig. Vissa färger och måla linjer blanda olika sätt, baserat på typ och kvantitet av pigment. Experimentera lite innan överstiger den 50 procent matt medium.

• Blanda medellång brunnen. Använd den palett kniven eller penseln om du blandar i en kopp. Matt medium uppviglar eller blandar i lätt, men se till att blandningen är alla en färg.

• Använda din blandning på duk eller målning. Det torkar i ungefär en timme, beroende på förhållandena. Höga temperaturer och låg luftfuktighet innebär snabbare torktider.