mynewspapers.net

Hur man gör Air Lock vinFör de flesta vinodlare är produktionen en tvåstegsprocess. Det första steget är att ta frukter---oftast druvor--- och jäsa dem med vinproduktion jäst, vrida frukt socker till alkohol. Efter detta steg sätta vinproducenter sin produkt genom en andra jäsning i en lufttät behållare, med en air lock för att undvika utsätter vinet till syre och förstör den. Detta är luftblåsa vin.

Instruktioner

• Tvätta och sterilisera din lufttät behållare, inredningar utrustning och luftblåsa grundligt. Det är viktigt att ingenting som kommer i kontakt med ditt vin innehåller alla främmande bakterier---det kan förstöra smaken av ditt vin. Efteråt, skölj din utrustning för att säkerställa att det finns inga kemiska rester från vad du använde till att sterilisera den, som också kan påverka hur ditt vin smakar.

• Rack ditt vin från behållaren du lagrat det i under första jäsningen i lufttät behållaren som du kommer att använda under den andra jäsningen. Vara mycket mjuk under denna process, som bottensatsen och rester från den första jäsningen kvar på botten av behållaren primära jäsning. Inredningar vinet kommer att klargöra det.

• Lägga till ek marker till andra jäsning behållaren, om du ämna å ek ålder ditt vin. Försegla containern med airen-lock. Placera behållaren var du tänker lämna den under den andra jäsning, som vanligen tar mellan tre och nio månader. Den optimala temperaturen för andra jäsning är mellan 21.1 och 23,9 grader Celsius.

• Fyll luft låsa ungefär halvfull med vatten, enligt de instruktioner som medföljer det. Detta skapar en tätning, förhindrar syre från att komma in i lufttät behållare där ditt vin lagras, men gör att koldioxid---produceras under den sekundära jäsningsprocessen---att fly.

• Lämna ditt vin jäser---hur länge beror på dina individuella vinproduktion process. Du kanske märker vattnet i luften låsa bubblande som koldioxid produceras under jäsningen flyr---detta visar att enheten fungerar korrekt.

• Bestäm när sekundär jäsningsprocessen har lästs av provsmakning ditt vin. Överdriven sötma anger att det fortfarande finns socker i vinet som inte har smält till alkohol av jästen. När jäsningsprocessen är klar till din belåtenhet, rack din vin i flaskor redo för att dricka eller att fastställas för ytterligare åldrande.