mynewspapers.net

Hur man gör afrikanska masker av PlaydoughAfrikanska masker symbolisera och representerar många saker i den afrikanska kulturen och spelar en stor roll i strukturera av afrikanska samhället. Afrikanska masker är också kul att göra och göra fantastiska väggdekorationer. Ta reda på hur du kan använda några enkla verktyg och material för att förvandla vanliga Play-doh till ett afrikanska konstverk som kommer att göra ett bra komplement till din vägg.

Instruktioner

Hur man gör afrikanska masker av Playdough

• Börja med en mörk färg Play-doh. Du kan uppnå en fin trä färgning av en blandning av bruna, gröna och lite gult. Placera två stora bollar av Play-doh på en bit av vax papper och rulla Play-doh tills du har en semi oval form om den storlek du vill ha din afrikanska masken att vara. En bra tjocklek för semi ovalen är ungefär 3 inches.

• Använd din X-acto kniv och tandpetare för att detalj din mask. Du kan rita exakta från en referens foto, göra din egen design eller göra en kombination av båda. Fashion öga hål genom att trycka ut dem med tummarna och formning av Play-doh tills du har den önskan öga form du vill. Lägga till färgglada effekter till dina afrikanska masken genom att lätt tillämpa lim till din afrikanska design och strö på glitter.

• Lyft av vax papper och forma den. Målet är att kurvan på undersidan av masken uppåt, arbeta kanterna tills du har en konkav form under masken. Bifoga en hängande tråd på baksidan av maskera med två tummen nubb om du planerar att hänga din afrikanska masken på väggen. Låt Play-doh afrikanska masken torka i ca 8 timmar.

• Tillämpa någon färg till afrikanska Play-doh masken vid denna tid. Du kan använda acykliska färg eller keramisk färg. Låt färgen torka i 3 eller 4 timmar, sedan pensel på ett skikt av polyuretan eller spray med blank klarlack lack och låt den afrikanska masken harden för en full 24 timmar. Slutresultatet blir en vacker pjäs av faux afrikansk konst att hänga på din vägg.