mynewspapers.net

Hur man gnista ett samtal med din tonåring

Hur man gnista ett samtal med din tonåring


Ibland blir det svårare för föräldrar att prata eller föra ett samtal med sin tonåring. Föräldrar har ibland problem med att få sin tonåring att berätta hur dagen var eller hur de gör. När föräldrar får ett svar från deras tonåring, kan det vara ett kort svar eller helt enkelt ett ja eller nej svar. Tonåringar ofta börja umgås med sina vänner mer och kanske föredrar att lita på dem, i stället för att diskutera problem med föräldrar. Men, med lite ansträngning, förståelse och vilja att lyssna, föräldrar kan engagera sina tonåringar i samtal.

Instruktioner

• Inse att din tonåring genomgår puberteten och psykologiska förändringar. Dessa ändringar, tillsammans med våra ständigt föränderlig kultur, påverkar deras humör. Också, de försöker att växa upp och förbereda sig för framtiden. Alla dessa saker är betonar att tonåringar och förstå detta min hjälp gnista ett samtal.

• Lyssna på din tonåring utan att passera dom. Din tonåring kan försöka ventilera lite, så låt honom reda på vissa saker för sig själv. Inte överreagera och försöker för hårt att ge din tonåring för mycket råd på att lösa ett problem. Om kritiken är berättigad, var försiktig hur du fras det.

• Upptäck nya saker att göra med din tonåring. Kom ihåg att din tonåring är inte barn längre och kanske vill göra mer fullvuxen aktiviteter med dig. Din tonåring kan vara mer pratsam om hon inte är omgiven av sina kamrater eller även andra familjemedlemmar.

• Undvika argument över små saker och försöka inte läxa upp din tonåring. Du kan behöva låta en del av deras små misstag gå, särskilt om de är mindre i grand systemet av saker. Din tonåring kan respektera dig för det och uppskattar du att låta honom göra sina egna misstag ibland.

• Gör dig själv tillgänglig när din tonåring vill prata eller har problem att diskutera. Det är viktigt att stoppa vad du gör, om möjligt, och ge din tonåring den uppmärksamhet hon begär. Genom att göra dig själv mer tillgänglig, hon kan vara mer benägna att lita på dig.