mynewspapers.net

Hur man glasyr med stencilerNär du dekorerar dina keramik projekt med glasyr, kan du ofta bara använda penslar för att tillämpa färgen. Detta kan ibland göra ditt färdiga arbete ser oprofessionellt. Ett alternativ är att använda vellum stenciler på keramiken så att du kan skapa exakta former och utföranden med glasyr. En gång färdig, kommer din keramik projekt verka elegant och förfinad än om du skulle måla på glasyr med standard art penslar.

Instruktioner

• Placera en lera fartyg till en plan yta, till exempel en disk eller bordsskiva. Lera fartyget ska avfyras en gång, vilket innebär att det bör redan har bakat en gång i en ugn.

• Placera en vellum stencil på fartyget och tejpa fast den ner med konst tejp. Konst tejp kan tillämpas på skulpturer och tas bort utan att lämna bakom en restprodukt. Använd en vellum stencil, som är flexibel och kan viras runt en skulptur.

• Applicera keramik glas färg på slutet av en svamp pensel, och badda glasyren över schablonen. Gäller endast glasyr till området för stencilen som är avtäckt. Undvika att tillämpa glasyr till kanterna på stencilen eller glasyr kan av misstag blivit målade på toppen och botten av fartyget.

• Ta bort schablonen och konst tejpen, då tillåta glasyren torka helt. Detta kan ta upp till två timmar beroende på hur mycket glasyr är kopplat till fartyget.

• Brand lera fartyget i en ugn med hög värme i sex timmar. Detta kommer att orsaka keramik glasyr att vända sig till en glasslike beläggning på lera fartyget.