mynewspapers.net

Hur man ger Välkommen anmärkningar

Hur man ger Välkommen anmärkningar


Nästan alla slags speciell händelse som behöver en formell öppning--från möten till firandet till insamlingar--bör börja med en Välkommen kommentar. Detta tal kommer att ange tonen för händelsen, medan att göra gästerna känner sig bekväm och att ge dem en idé om vad som skall komma. En Välkommen kommentar behöver inte vara utstuderad. I själva verket delar de mest effektiva inledande tal nödvändig information på ett kort och koncist sätt.

Instruktioner

• Öppna kommentarer genom att välkomna gäster till evenemanget i ett allmänt sätt. Presentera dig själv till publiken och ange namnet på den funktion som du samlat in för. Tacka alla för deltar i evenemanget, och personligen tacka vid namn särskild gäster eller dignitärer som kan vara i publiken. Vara öppen, avslappnad och glad i hela öppningen, som detta kommer att ange tonen för resten av era anmärkningar, liksom hela evenemanget framöver.

• Hänvisa till företaget, grupp eller person att hedras genom händelsen och ge lite historia om dess början. Till exempel om funktionen är en examen bankett för tredje-klassare, beskriva hur barnen såg ut när de började skolår. Om funktionen är hedra en välgörenhetsorganisation, berätta om hur organisationen startades och tala kort om sina mål och uppdrag.

• Beskriva varför alla har samlats in för dagen. Detta bör omfatta allmän fokus för evenemanget, som hedrar en lokal hjälte eller fira öppnandet av ett nytt bibliotek. Också kortfattat gå igenom line-up av händelser för funktionen, inklusive några andra talare, workshops, forumdiskussioner eller dansa gånger planerat. Förklara vad du hoppas att uppnå genom dagen, oavsett om det informera nyanställda om företaget eller bara har kul på företaget picknick.

• Kort tacka alla som hjälpt planera evenemanget och igen några ord av Välkommen och tack till alla deltagare för att delta. Införa nästa talare, om sådan finns, eller låta publiken vet vad som kommer att hända nästa. Berätta för publiken du hoppas de njuta av händelsen och säger tack innan du överlämnar mikrofonen eller lämnar scenen.