mynewspapers.net

Hur man ger utmärkt kundservice

Hur man ger utmärkt kundservice


Utmärkt kundservice är viktigt i alla bra företag. Det kan vara skillnaden mellan att göra en försäljning och inte göra en försäljning. Företagen gör allt inte för att se sina kunder försvinner till sina konkurrenter och kundservice spelar en nyckelroll i detta. Lag ställs in inom företagen att ta itu med specifika uppgifter som en avbokning team eller en glidande hemmalaget. Varje lag gör ett separat jobb men de bör alla erbjuder utmärkta kundservice.

Instruktioner

• Hälsar kunden med ett artigt och vänligt välkomnande. Meddela dem om ditt namn och göra det tydligt att du är där för att tillgodose alla sina behov där det är möjligt och att om inte möjligt du kommer att eskalera till en avdelning som kan.

• Bygga upp en förbindelse med kunden så snart som möjligt. Detta kommer att göra kunden att känna sig hemmastadda och kan göra ett samtal eller avtalad roligare för er båda. Lyssna för saker som kan hjälpa dig att inleda samtal och bygga rapport, som fotboll på TV i bakgrunden eller barn som leker.

• Inte avbryter en kund när de talar. Alltid vänta för dem att sluta prata innan du börjar, även om de talar om saker du inte behöver veta eller om tiden är ett problem. Avbrott kan ses som att vara ohövlig, även om de inte är tänkta att vara.

• Utbilda dig själv på alla produkter och tjänster du ta itu med. Du bör alltid kunna besvara några av de kunder frågor som de kan ha. Om du säljer massor av produkter eller tjänster, hålla en katalog till hands. Om du inte vet svaret, vara artig och be dem vänta eller ordna ett samtal tillbaka medan du ta reda på svaret. Om de vänta, vara effektiva för att minimera förseningen.

• Sympatiserar med missnöjda kunder. Även om kunden är skrika och upprörd, sympatiserar och vända detta. Se till att allt du säger och gör kan lösa deras problem när det är möjligt. Undvik att gå "Låt mig passera dig till min chef". Chefer bör endast behandla de viktigaste 5% av samtal eller klagomål. resten bör vara ner till anställde.

• Motstå låta kunder upprörd du. Du är där en hjälpsam, vänlig service och det är det. Du är inte det missbrukas eller att missbruka. Om en situation uppstår där du känner du blir frustrerad, ta en stund och säg till dig själv "Jag kan göra detta. Jag är en professionell."

• Överträffa kundens förväntningar hela tiden. Berätta om erbjudanden som de kan ha rätt till eller besparingar som de kunde göra. Använda något som gör att kunden känner du kommer ut från ditt sätt att informera dem, hjälpa dem eller spara dem pengar.

• Tänk på ditt jobb i dessa termer: "om kunder inte kommer tillbaka och köper detta företags produkter eller tjänster, kommer det inte finnas ett företag för mig att arbeta för."