mynewspapers.net

Hur man ger flytande medicin till en katt

Hur man ger flytande medicin till en katt


Om du är en katt-ägare, är chanserna goda att, någon gång, måste du ge din katt medicin. Att ge en katt medicin, kan särskilt flytande medicin, vara ett svårt och kladdigt strävan. I följande steg beskrivs processen för besöksförbud och administrering av en dos av flytande läkemedel med minst mängd trauma för dig eller katten.

Instruktioner

• Se till att få fullständiga instruktioner från din veterinär om dosering, biverkningar och när man ska ge katten medicinen.

• Placera katten på en midja-högt bord eller bänk. En hal yta kommer att hålla katten ur balans och mindre möjlighet att kämpa mot dig. Om katten kämpar eller försöker klo eller bita, slå in kattens kropp och tassar i en tjock handduk. (Det finns katt återhållsamhet väskor finns att tjäna samma syfte.) Har den korrekta dosen av medicin redo i spruta eller pipett.

• Med din vänstra arm (om du är högerhänt) dra katten mot din kropp. Håll katten fast mot dig.

• Förstå rygg och toppen av kattens huvud i vänster hand. Placera tummen och långfingret på vardera sidan av kattens käken och känner för käken gångjärnet. Tryck i lätt tills käken delar.

• Ta pipetten eller spruta full av den korrekta dosen av medicin. Placera spetsen på spruta eller pipett i sidan av munnen mellan kattens tänder och kinden. Snabbt fördela vätskan. Det borde gå ner på sidan av kattens mun i sin hals, så att katten att svälja utan munkavle.

• När du är klar dosering medicinen, hålla kattens mun stängd för några sekunder och stroke hennes hals så att hon sväljer hela dosen.