mynewspapers.net

Hur man ger en toast

Hur man ger en toast


Ibland ger en toast begärs av en person före tid (bestman på ett bröllop), och andra gånger spontana (en middagsbordet skål för värd- eller värdar för ett parti). I alla fall är en toast tal tänkt att hedra föremål för toast. Noggranna förberedelser och en förståelse för syftet med din toast gör det till ett minnesvärt ögonblick under en redan speciellt tillfälle.

Instruktioner

• Undvika ett överflöd av första person anekdoter. Många talare ger en toast falla i fällan att tala som om det är "deras" ögonblick. Inte följa deras exempel. Använd ett bröllop toast som exempel. Ett bröllop toast ska fira det livslångt engagemanget för två personer till en annan och de två personerna själva. Det bör inte vara en återberättar av dina personliga erfarenheter med nygifta. Rolig eller rörande tredje person berättelser om paret skulle vara bra, liksom gripande lyriska tankar om kärlek och engagemang. Det är möjligt att komma undan med personliga berättelser där paret om de illustrerar något positivt om paret som resten av publiken kunde relatera till och uppskattar.

• Använd humor på lämpligt sätt. Sällan är rostningen gjort högtidliga skäl. Skålarna är nästan alltid högtidlig karaktär så humor är en välkommen och lämplig del av en skål. Din skål bör inte vara alla skämt, eller kommer det att verka som en stand-up komedi rutin. Det också bör inte vara alltför allvarligt, eller det kommer att få ner den festliga energin i lokalen där du talar.

• Håll din toast kort. Skålarna är en förväntad del av många tillfällen. Men kan skålar också vara en njutbar och minnesvärd del av de tillfällen om de är hanteras med omsorg av talare. En av de viktigaste delarna av denna hantering är längden av toast. Någon publik kommer att bli trött efter en fast fem minuter av att lyssna till dig ge en toast. Det är onödigt, och det gör du ser ut som om du försöker överträffa firande snarare än att ge röst till den. Två eller tre minuter är tillräckligt med tid för en högtalare för att ge en bra toast som kommer att säga vad den behöver att säga utan att dra på.

• Skriv din toast. Det finns några bra talare i världen som konsekvent kan ge improviserade tal som är vältalig, fokuserad och kraftfull. Dessa människor utgör dock en minoritet. Ett renodlat improviserade tal (och högtalaren ger det) kommer vanligtvis över så ofokuserad, långdragen och oartikulerade. Skriv din toast ner, så att du kan redigera, praxis och memorera/läsa det.