mynewspapers.net

Hur man ger en nyfödd valp rädda andetag & HLR

Hur man ger en nyfödd valp rädda andetag & HLR


Din gravid hund beror på vilken dag som helst nu, och du ser fram emot att ha en kull på nyfödda valpar i familjen. Efter samråd med din veterinarian, du inser att Hundarnas arbete skiljer sig väsentligt från mänskligt arbete och du oro att något ska gå fel med en av valparna. Lära sig att ge HLR och rädda andetag för nyfödda kan befria dig av ångest kan uppstå om en av valparna inte andas på hans egen efter födelse.

Instruktioner

• Placera unbreathing valpen på en ren handduk och omsluter hela hans kropp, inklusive handduk, i händerna med handflatorna och fingrar vidröra. Håll huvudet och halsen stabil mellan fingrarna och tummen.

• Swing valpen flera gånger mellan benen av hela längden på dina armar för att ge centrifugalkraft. Denna rörelse tvingar vätska i valpens lungorna upp och ut till hans mun och näsa.

• Sug vätska från valpens näsa och mun med en glödlampa spruta och börja gnugga hundvalp med handduken att stimulera andningen.

• Täta dina läppar över valpens näsa och mun och ge två eller tre små puffar luft att blåsa hans lungor. Blåsa upp bröstet bara till beloppet av en normal frisk luft för valpen.

• Känn valpens bröstkorgsväggen mellan fingrarna för att hitta ett hjärtslag. Om hjärtat inte slår, komprimera bröstet bakom valpens böjd armbåge mellan tummen och pekfingret ungefär två till tre gånger en andra, valpens normal hjärtfrekvens.

• Ger en annan två till tre andetag var 15 till 20 sekunder och kontrollera om ett hjärtslag efter varje minut.

• Alternativa hjärtat kompressioner och rädda andetag tills du känner ett hjärtslag och valpen börjar andas på egen hand. Vid denna punkt, det nyfödda barnet kommer att uttrycka och börja "rosa upp"---färgen på hans hud, mun och öron blir ljust rosa från cirkulerande blod och syre i kroppen.