mynewspapers.net

Hur man ger en dvärgschnauzer valp en första frisyr

Hur man ger en dvärgschnauzer valp en första frisyr


Dvärgschnauzer valpar är oftast tre eller fyra månader gammal när du får dem från en uppfödare. Ska du börja borsta och kamma dem rätt bort. När det gäller en Schnauzer valp första frisyr, de två huvudsakliga metoderna klippning och strippning. Strippa är metoden mer tidskrävande, men om du har tid, är hälsosammare för din dvärgschnauzer. Om du remsa din valp, bör du vänta tills det är fyra till sex månader gamla-- men det är aldrig för tidigt för att börja acclimating dvärgschnauzer valp till grooming processen.

Instruktioner

• Se din valp bekväm med mänsklig beröring. En viktig del för att höja en dvärgschnauzer umgänge dem att bli groomed. När du och din valp spelar, röra det över, inklusive dess svans, fötter, ansikte och mage. Senare, när du groom det, blir det inte rädd för dig.

• Införa valpen till din grooming verktyg. Låt det vädra och knapra borste, kam, hårklippningsmaskiner, nagelklippare, oavsett andra verktyg du har köpt för den. Om du använder hårklippningsmaskiner, aktivera dem nära valpen så att buller inte skrämma den.

• Klipp din valp. Om du höjer din valp som ett komplement och inte en show hund, är det godtagbart att klippa en dvärgschnauzer. Dock vara medveten om att detta kommer att förstöra wiriness av sin päls, vilket är vad rasen är känd för. Om du väljer att klippa valpen, har det stå på ett bord. Använda en medellång klinga, köra clippers över det i sektioner. Du kan alltid växla till en kortare blad om du vill ha håret kortare, men du kan inte sätta håret tillbaka.

• Band din valp. Om du har tid eller vill visa din hund, bör du remsa valpen för hand eller med en strippa kniv. Strippa är en friskare process som tar bort den döda yttre pälsen, så att en ny sträv päls att växa i. Vänta tills valpen Schnauzer är fyra till sex månader att låta håret växa ut helt. Använd sedan dina fingrar eller stripping kniven för att dra ut den döda hår. Det ska komma ut enkelt. Du kan tömma din Schnauzer valp på en gång, eller du kan tömma det i avsnitten under en period av flera veckor.

• Bada din valp. När gjort klippning eller strippning, ge valpen ett bad. Använda hund schampo och skölj hunden med en lösning av äppelcidervinäger utspätt i vatten. Detta är en sund behandling för både håret och huden, att ge valpen en bra grund för vidare tillväxt.

• Upprepa i stamgästmellanrum. Om du använder hårklippningsmaskiner, klippa valpen var fyra till sex veckor. Om du band honom, bör du ha ett par månader innan tråd pälsen växer tillbaka i och dör bort.