mynewspapers.net

Hur man ger en dusch till en äldre person

Hur man ger en dusch till en äldre person


Regelbunden badning av en äldre person är viktigt för personlig hygien. Bad kan göra en person mår bättre om sig själv, hålla huden intakt och förhindra tillväxt av bakterier och infektioner. Om du vet en äldre individ vars hälsa eller rörlighet börjar sjunka, finns det saker du kan göra för att främja god hygien och säkerhet medan du duschar. Erbjuder en hjälpande hand under duschen eller ändra duschen för lättare användning kan gå långt för att hjälpa en äldre person bada.

Instruktioner

• Installera dusch barer. Placera en dusch bar omedelbart utanför duschen. Placera en ytterligare två dusch barer i duschen. Dusch barer kommer att ge en äldre person något att ta tag, som kommer att komma i och ur duschen lättare.

• Använd en duschstol. För äldre personer som inte kan stå lång, installera en duschstol. En duschstol går direkt in i duschen och tillåter en individ att sitta ner när hon duschar.

• Placera en halkfri matta på marken. En halkfri matta bör placeras i centrum av duschen. Detta kommer att en äldre person glider på tvål och vatten.

• Installera en avtagbar, handhållna duschhuvud. En löstagbar, handhållen dusch huvudet kan göra det lättare för dig att hjälpa en äldre person att duscha. Denna typ av duschmunstycke kan också göra det lättare för äldre att få bada.

• Placera ett steg pall framför duschen. Om duschen är en bad-dusch kombination, kan sidorna av badkaret göra det svårt för en äldre person att komma in i duschen. Använda ett steg pall är fördelaktigt för äldre individer som kan ha svårt att gå eller flyttar sina ben.

• Samla alla de äldre persons dusch förnödenheter. Hålla tvål, schampo och tvättlappar inom räckhåll. Lägg dem på en hylla i badkaret för enkel åtkomst eller på sidan av badkaret.

• Hjälpa äldre enskilda att få in i duschen. Tillåt henne att hålla fast vid en dusch bar. Stå på motsatt sida av henne för stöd.

• Erbjuda så mycket hjälp som de äldre individuella behov. Använd tvål och en handduk för att rengöra alla väsentliga områden. Försiktigt skölja den äldre personen med avtagbart duschmunstycke. Du kan också använda flyttbara duschen huvudet för att ta bort schampo från hår.