mynewspapers.net

Hur man fräscha upp en obakade limpa brödAtt göra hembakat bröd kan resultera i en smakrik, frisk och hälsosam limpa bröd. Under gräddningen, om omständigheter uppstår som hindrar med bröddeg eller den obakade Limpan bröd, är det möjligt att hålla degen färsk och använda den senare.

Instruktioner

• Avlufta din bröddeg. Avgasning degen är processen för att ta bort den gas som produceras under jäsningen och stigande perioden. De flesta degen kommer att kräva avgasning innan du ställer in den i ugnen eller lagra den. För att avlufta degen, knåda och tryck så de gasbubblor som bildas tidigare kommer att fly eller minimera. Tryck på degen till en plan skiva form.

• Sticka bröddeg till en frys säker påse eller behållare och sedan lägga den i frysen. Frysa degen kommer att hålla det färskt när du inte kan göra brödet omedelbart. Om du planerar att göra brödet inom en dag eller två, kan du lägga den i kylen istället för frysen, men om det kommer att ta längre tid det ska gå in i frysen. Det kan pågå upp till en månad i frysen.

• Ta bort degen från frysen när du är redo att använda den. Låt den Tina i rumstemperatur i container eller väskan placerades i. Alternativt, om degen är helt frysta fast, som kommer att uppstå om det är i frysen under en längre tid, Lägg den i kylen i minst åtta timmar och sedan lägga på disken för att slutföra processen.

• Tillåt brödet att stiga igen och sedan åter knåda brödet. Forma brödet som du föredrar och grädda det i en färsk limpa välsmakande bröd.