mynewspapers.net

Hur man framgångsrikt annonsera och marknadsföra ditt TUSENKONSTNÄR företag

Hur man framgångsrikt annonsera och marknadsföra ditt TUSENKONSTNÄR företag


Alla företag kräver någon form av marknadsföring och reklam. För egenföretagare handyman, ständigt reklam dina tjänster är särskilt viktigt. Driva ett framgångsrikt TUSENKONSTNÄR företag skulle vara omöjligt utan en god marknadsföring och reklam strategi på plats. Du kommer främst åberopa nya kunder att hålla dig i verksamheten. Medan det finns tillfällen där du kommer att få återkommande kunder, kommer mestadels du att arbeta för nya kunder varje vecka. För att få nya kunder, måste du se till dina tjänster är ständigt i fokus.

Instruktioner

• Använd din van för att annonsera dina tjänster. Har ditt företag namn och telefon nummer tryckt på din van kan du locka kunder som inte kanske har annars hört om dina tjänster. Helst bör du ha en skylt på sidorna och baksidan av fordonet. Tänk på antalet gånger du fastnar bakom en skåpbil när du är ute på vägen och läsa vad som skrivs på van. Någon som behöver hitta en elektriker kunde ha fastnat bakom dig. Om de kan se ditt tecken, kan de ta ner dina detaljer och ger du en kalla.

• Göra använda av media. Detta är kanske den mest underutnyttjade reklam strategin tillgängliga för små och medelstora företag. En egenföretagare elektriker kan känna att deras verksamhet inte är nyhetsvärde nog att vara med i den lokala tidningen. Dock om du kan komma med en intressant historia om ditt företag, kan du landa dig en intervju och få en massa lokala täckning. Vad gör ditt företag unikt från tävlingen? Du börja med ingenting och blir lyckad trots oddsen? Tänka på något som kan vara av intresse för lokalsamhället.

• Dra nytta av sociala medier. Sociala nätverkssajter som Facebook, Twitter och Google + kan vara kraftfulla marknadsföringsverktyg. Miljontals människor använder dessa platser varje dag. Bästa med reklam via dessa platser är det faktum att det kan vara gratis. Om din budget är begränsad, dessa webbplatser kan hjälpa dig att ständigt främja och marknadsföra ditt företag utan att betala ett öre, och om du har pengar avsatts för marknadsföring, kan du betala för PR-annonser på både Facebook och Twitter för extra exponering.

• Skapa en webbplats. I dessa tider, tenderar människor att leta efter allt de behöver på webben. Detta gäller särskilt när det gäller lokala tjänster. Ett företags webbplats hjälper till att berätta för dina potentiella kunder mer om dig och de tjänster du erbjuder. Kan du prata om din erfarenhet, hur du skiljer sig från dina konkurrenter och du kan även erbjuda speciella rabatter. En online-närvaro ökar avsevärt dina chanser för att vinna nya kunder.

• Skapa visitkort. Du kan beställa rabatt bulk visitkort on-line. Lägga upp några av dem genom att gå dörr till dörr. De andra kan ges till kunder och placeras i lokala hörnet butiker och stormarknader.

• Få kontakt med lokala entreprenörer. Många entreprenörer lägga ut deras arbetsbörda att egenföretagare hantverkare. Om de inte har för närvarande något arbete tillgänglig, kan de fortfarande hålla dina kontaktuppgifter.

• Kontinuerligt övervaka och uppdatera din strategi. Du behöver veta vilka former av reklam arbetar och vilka som inte. Detta kommer att hjälpa dig att avgöra var att fokusera dina ansträngningar. Det hjälper också om du regelbundet spionera på dina konkurrenter. Vilka nya tjänster är de erbjuder? Finns det några aktuella kampanjer som kunde stjäla dina kunder ifrån dig? Att hålla ett steg före dina konkurrenter kommer att säkerställa du inte förlorar.