mynewspapers.net

Hur man formatera en mitt pass till FAT32

Hur man formatera en mitt pass till FAT32


Användning av filsystemet FAT 32 var stöds av Microsoft Windows med lanseringen av Windows 95 OSR2. FAT 32 gav stöd för större hårddiskar och mer effektiv lagring. FAT 32-filsystem har begränsningar, inklusive en maximal filstorlek på fyra GB, och har till stor del ersatts av NTFS-filsystemet för moderna versioner av Windows. FAT 32 är ett filsystem som kan användas av Windows och Macintosh-datorer, vilket det kan vara bra på bärbara hårddiskar som Western Digital My Passport-serien att dela data mellan datorer som kör olika operativsystem.

Instruktioner

Windows

• Klicka på Windows "Start" och klicka på "Kontrollpanelen". Klicka på "System och säkerhet" och välj "Skapa och Format hårddiskpartitioner" från "Administrationsverktyg".

• Högerklicka "My Passport" i det övre fönstret i "Diskhantering" och välj "Format" i den sammanhangsberoende menyn. Välj "FAT32" från rullgardinsmenyn "File System". Om "FAT32" inte är tillgängligt som ett val, är enheten för stor för Windows att formatera som en FAT 32-enhet.

• Klicka "OK". När enheten är formaterad, nära "Diskhantering".

Macintosh

• Klicka på ikonen "Spotlight" i det övre högra hörnet av skärmen och skriv "Skivverktyg". Klicka på "My Passport" enhet från listan över anslutna enheter till vänster. Klicka på fliken "Radera" överst på skärmen.

• Välj "MS-DOS (fett)" från rullgardinsmenyn "Volym Format". Skriv ett namn för enheten i fältet "Namn".

• Klicka "Radera". När enheten är formaterad, nära "Skivverktyg" ansökan.