mynewspapers.net

Hur man förhindrar röta i trä stängselstolpar

Hur man förhindrar röta i trä stängselstolpar


Virke ruttnar på grund av naturliga faktorer, främst vatten. Placerad utomhus, nästan allt virke så småningom kommer att ruttna, men det finns sätt för att förhindra eller bromsa processen drastiskt. Åtgärder kan vidtas innan stängselstolpar är installerat, men redan befintliga stängselstolpar kan behandlas till långsam förfaller. Det största problemet med att behandla befintliga stängselstolpar är att del av tjänsten som anger under marknivå fortfarande kommer att ruttna i normal hastighet. Om möjligt, ta bort stängselstolpar från marken och installera om dem efter åtgärderna som vidtagits.

Instruktioner

• Gräva ett hål med en spade 10 inches djupare än stängselstolpar måste ställa. Fyll botten av hålet med 10 tum av en medelvärdigt grus. Gruset gör att vattnet att rinna från runt inlägg mer effektivt. Tamp gruset med botten av staket inlägget så att det lägger sig på plats och kommer att vara mindre benägna att flytta när det ligger på plats.

• Fyll en hink med en kopparbaserade träskyddsmedel. Placera längst ned i en staketstolpe i hinken och låt det dra i två eller tre dagar. Bära gummihandskar och Använd en pensel för att bestryka inlägget några inches högre än marknivån. Pensla lösningen på inlägget tre eller fyra gånger om dagen så det kan suga.

• Täck botten av inlägget med en asfalt-baserade stiftelsen sealer efter det kopparbaserade konserveringsmedlet har torkat. Låt foundation sealer torka i en vecka.

• Spraya hela inlägget med en vattentät trä tätningsmedel. Spraya inlägget jämnt med en trädgård spruta, låt det torka i en timme och sedan lägga till en annan kappa av fogmassa med en pensel.

• Efter inlägg har ställts in, kontrollera två gånger om året för att se om de behöver ha en annan kappa av vattentät trä tätningsmedel tillämpas. Splash inlägget med vatten. Om vattnet pärlor upp, är inlägget fortfarande skyddad. Om vattnet börjar suga in i träet, återställa fogmassa med en trädgård spruta och borste.