mynewspapers.net

Hur man förhindrar hårbotten brännande under Relaxer

Hur man förhindrar hårbotten brännande under Relaxer


Kemiskt koppla håret oftast resulterar i glänsande, raka hår. En vanlig biverkning av detta förfarande är dock förbränning av hårbotten från de starka kemikalierna. För att förhindra hårbotten brännande, finns det saker som du bör undvika att göra före och under förfarandet som hår-avslappnande.

Instruktioner

• Använd en mjuk-tandad kam när du borstar ditt hår en vecka före dagen för kemiska hår avkopplande. Mjuk tanden kommer att hindra dig från att av misstag repas eller såra din hårbotten, som vanligtvis är en av orsakerna till den brännande känslan när kemikalierna som används för ditt hår.

• Klipp naglarna korta en vecka innan den kemiska hår avkopplande så långa naglar inte kommer sår i hårbotten när du er avlysningen din huvud. Trimma dina naglar med spik clippers, klipp bara den vita delen av nageln. Försök att undvika repor din hårbotten, men om du inte kan hjälpa det, skrapa försiktigt. Kliar i hårbotten kan också göras av misstag medan schamponering håret, så massera hårbotten försiktigt medan schamponering.

• Tillämpa en bas grädde till hårbotten och hår linjen innan du tillämpar relaxer. Använd fingrarna till krämen till dessa områden. Denna kräm kommer att skydda hårbotten och hår linjen från brinnande. Kemikalier i relaxer är mycket starka och vissa människors hårbotten tenderar att "bränna" även om det finns inga repor.

• Applicera hår-avkopplande krämen i håret. Fördela grädden med soft-tandad kammen så det kan spridas jämnt. Undvik att få krämen i ögonen eller andra delar av ansiktet. Krämen kan vara irriterande för alla hud på kroppen.

• Övervaka tiden det avkopplande krämen är på håret. Lämnar den på länge kommer att orsaka kemikalierna att irritera hårbotten. Krämen ska sitta i bara 30 minuter som mest.

• Skölj håret väl med vatten efter behandling av håret. Skölj håret över en diskho eller i badkaret.