mynewspapers.net

Hur man förhindrar Erosion på en sluttning

Hur man förhindrar Erosion på en sluttning


Klimatfaktorer som regn, vind och vinter töar urholka backarna i många bostäder och kommersiella landskap såväl som i naturliga miljöer. Denna erosion bär jord, stenar och andra sediment bort, orsakar oönskade raviner, sprickor och torrhet till skidbackarna. Dessa resultat är fula och försämra återstående smutsa, beröva vegetation av viktiga näringsämnen. Det finns dock flera förebyggande av erosion och metoder för att undvika dessa effekter och hålla jorden frisk. Att välja vilken som är rätt för en viss lutning beror på hur brant det är.

Instruktioner

Låga backar

• Täcker områden av sluttningen med upp till 2 inches av kompostmaterial består av bark chips, barr, flis och även river rock eller stenar.

• Välj växter för landskapsarkitektur som kommer att stabilisera marken som sedum, krypande timjan, verbena eller andra marken täcker. Kolla Taggar för att kontrollera dessa anläggningar kommer att göra bra med mängden ljus och jordart som är på sluttningen.

• Anläggningen vegetation enligt kraven på avstånd och djup av växter, som allmänt anges på växtens Taggar.

Måttliga backar

• Välj en erosion control netto, matta eller filt för att lägga över slutta innan plantering för att hålla området från eroderar tills växtens rötter binder marken tillsammans.

• Installera erosionen netto enligt tillverkning instruktionerna, att se till att alla kanter är nålas fast på plats.

• Anläggningen marktäckande valfri enligt djup och avstånd krav anges på anläggningens tag.

Branta sluttningar

• Installera en trä eller rock stödmur, terrasser eller annan typ av systemet för stabilisering. Använda behandlat virke med allt trä som används i dessa system.

• Kontrollera ogenomträngliga ytor kring branta sluttningar som vägar, parkeringsplatser, tak och andra ytor att stöta bort regnvatten och hindrar det från blötläggning i marken.

• Minska dessa ogenomträngliga ytor genom att installera hängrännor, franska avlopp och andra dräneringssystem eller genom att lägga grus på vägar och stigar i stället för trottoaren. Var och en av dessa tekniker omdirigerar överflödigt vatten, uppmuntra det att sjunka ner i marken i stället för att begränsa dess flöde.