mynewspapers.net

Hur man förhindrar bläckstråle papper från smetar

Hur man förhindrar bläckstråle papper från smetar


Av alla tillgängliga typer av skrivare, enligt nordost dokument bevarande Center, används bläckstråleskrivare oftast av digitala konstnärer. Bläckstråle teknik görs möjligt genom ett munstycke som reglerar tillämpningen av bläck genom droppar och/eller spray. Skrivresultatet är ofta skarpa och levande. För att förhindra inkjet måste papper från smetar du ta särskild vård i val och inköp av din bläckstråleskrivare leveranser. Bläck, papper, hantering och förvaring är mycket viktiga i ger ett utstryk-fri produkt.

Instruktioner

• Använd ett pigmentbaserat bläck bläckpatroner i din bläckstråleskrivare. Enligt nordost dokument bevarande Center, pigmentbaserat bläck är tjockare, löser sig mindre och är inte lika mottagliga för ljus och fukt i miljön. Pigmentbaserat bläck är räcker längre.

• Använd hög kvalitet, bestruket inkjet-papper i din bläckstråleskrivare, och helst av samma märke och maker som bläckstråle bläck du har valt att använda. Enligt nordost dokument bevarande Center, bestruket inkjet-papper har en beläggning som hjälper bläck absorbera i papperet så att bläcket inte sippra eller smeta så mycket som med andra papper. Bestruket papper fungerar särskilt bra med pigmentbaserat bläck. Lösningar i en beläggning på ett bestruket, inkjet-papper kan bestå av polymerer, leror och andra kemikalier och hjälpa inkjet-papper att torka snabbare.

• Tillåt inkjet-papper till helt torra innan hantering. Snabb utskrift kan också resultera i utsmetad sidor när ett papper är placerad i skrivare papper och en annan sida snabbt sättas in ovanpå det innan bläcket har torkat helt. Låt varje inkjet sida att torka ostört i minst en minut.

• Spraya torr, tryckt inkjet-papper med en konserverande fixativ spray. Det finns många märken av fixativ sprayer för ink-jet-tryckta dokument och fotografier. Hitta fixativ sprayer i klippbok, hantverk och fotografering butiker. När besprutning din utskrivna bläckstrålepapper, hålla den upprätt och spraya sidan i väl ventilerat utrymme. Sidan kommer att torka i ca 30 minuter. Några fixativ sprayer har tung rök även när torr. Enligt Jerry's Artarama skydda fixativ sprayer inkjet-papper från fukt, blekning och bläck fläckar.

• Butiken ut bläckstrålepapper ordentligt för att undvika fläckar. Enligt nordost dokument bevarande Center påverkas bläckstråle bläck lätt av miljöförhållanden som fukt och luftföroreningar. Hålla tryckt material i mappar eller direkt ljus exponering när lagring ut inkjet-papper på lång sikt.