mynewspapers.net

Hur man förbereder Tamarind frökapslarnaSura tamarind är en syrlig krydda används främst i thailändska eller tropiska rätter. Tamarind baljorna är lång, smal och böjda när skördas från de stora, blommande träd. Innanför höljet, det finns frön omgivna av ett köttiga kött. Detta kött och fröna kokas för att skapa faktiska kryddningen som används för matlagning. Tamarind juice och kokta köttet lagras och för att användas när en kock behöver dem i kylskåp. Om du har några råa tamarind pods och vill skapa en ovanlig krydda, förbereda skida rätt i ditt kök.

Instruktioner

• Spricka öppna pod genom att dra den torra bindväv tråden som löper längs hela pod.

• Gröp ur köttet och fröna och lägg dem i en liten kastrull. Täcka de frön och kött med vatten. Tillsätt bara tillräckligt med vatten för att täcka dem. För mycket vatten kommer att minska styrkan i din kryddningen. En msk tamarind till 1/4 kopp vatten är ett bra förhållande.

• Slå värmen på låg temperatur. Koka tamarind för 3 till 5 minuter, bara för att göra tamarind mosig. Låt blandningen svalna.

• Häll kastrull innehållet i en sil över en skål. Tryck resterna i sikten ner, klämma ut eventuella återstående saft i köttet och frön. Kasta bort sikten innehållet.

• Häll den tjock vätska kvar i en plastbehållare med lock. Kylskåp i tamarind förrän du är redo att använda den. Tamarind håller kylda i upp till en vecka.