mynewspapers.net

Hur man förbereder neem oljaNeem olja används ofta i Indien och bland utövare av alternativ medicin i väst för att bekämpa en mängd sjukdomar. Enligt herbalists har neem olja antivirala, svampdödande, antibakteriella, antiparasitära och antiseptiska egenskaper. Det används också som en effektiv förebyggande behandling mot insektsangrepp. Om du letar efter en jorden-vänliga alternativ för bekämpningsmedel, kan du förbereda en lösning av neem olja hemma att spruta på dina växter och husdjur.

Instruktioner

• Häll en kvart av vatten i en stor sprayflaska.

• Lägga till 1,5 tsk 100% neem olja på sprayflaska. Var noga med att läsa ingredienserna på din behållare neem olja så att den är tillverkad av ren neem. Om det läggs ingredienser, kan de orsaka irritation för dina växter eller husdjur.

• Tillsätt ca 1/3 tsk av biologiskt nedbrytbar tvål i flaskan. Tvålar som Dr Bronners eller Biokleen diskmedel fungerar bra, eftersom de innehåller endast naturliga ingredienser som inte kommer att irritera dina växter eller husdjur så länge de används i små mängder. Tvålen är till lösningen som hjälper den neem oljan fördela jämnt över dina växter eller din pet's rock.

• Placera locket på flaskan och skaka blandningen för att blanda ingredienserna väl.

• Spraya frikostigt på husdjur som har loppor eller växter med någon form av insektsangrepp. Upprepa att spruta en gång i veckan.