mynewspapers.net

Hur man förbereder innan en hinduisk begravning

Hur man förbereder innan en hinduisk begravning


Reinkarnation är en central grundsats i hinduismen. Enligt Bhagavad gita ignorerar själen kroppar precis som en person gör sig gamla kläder; I nutida hinduismen--innebär detta att själen måste gå igenom många organ och många cykler av födelse och död--innan det blir befriad av ouppfyllda önskningar som driver cykeln. Efter död, är hinduer kremerad, som man tror att detta hjälper själen att fly kroppen snabbare. En begravning är en av de tolv livscykel ceremonier kallas samskaras i Sanskrit. Även efter döden riter varierar enligt tradition och plats, innan en begravning faktiskt äger rum, utför familjen ett antal ritualer.

Instruktioner

• Har kroppen transporteras till bårhus eller Begravningsbyrå, om familjen bor utanför Indien. I Indien, döda kroppar är allmänhet kvar hemma för familjen att sörja över, men i Kanada eller USA, till exempel skulle det folkhälsorisk att lämna en kropp i ett hem.

• Ange en kremering. I Indien, om en person dör innan skymningen, måste sedan kremering göras på samma kväll, medan om en person dör efter skymningen, då personen kan bli kremerad nästa dag. Om en familj bor utanför Indien, kan familjen kräva mer tid att samla på ett ställe, vilket försenar kremering av en dag eller två.

• Begära att bårhus eller Begravningsbyrå balsamera kroppen, om Kremering kommer att äga rum mer än en dag efter döden. Den mänskliga kroppen börjar sönderfalla andra hjärtat stannar och om kremering är försenat, kroppen börjar bryta ner innan kremering.

• Utför flera efter döden ritualer, som att placera en lampa på huvudet av kroppen, sjungande böner och psalmer som "Rhagupati Ragava Raja Ram" eller "Ram-ram-ram-ram-ram-ram-ram," stänka vatten på kroppen, att placera risbollar kallas "pandor" i kistan eller att placera ett halsband av Träpärlor som kallas en "mala" runt halsen.

• Bada och klä kroppen. Detta görs genom den äldsta sonen eller den närmaste levande släkting. Efter bad kroppen, smörjer äldste son kroppen med sandelträ pasta. En hane är sedan klädd i en lång vit plåt kallas en "langoth" medan en gift kvinna är klädd i röd bröllop kläder. En änka är klädd i en vit sari.