mynewspapers.net

Hur man förbereder gröna kålrabbi

Hur man förbereder gröna kålrabbi


Gröna kålrabbi eller kål kålrot, har utseende och smak av en kombination av kål, Rädisa och broccoli. Även lätta gröna lökarna likna en rotfrukt med mörkt gröna blad, är lampan faktiskt en del av stammen som växer över marken. Den mångsidiga grönsaken har sin högsäsong under sommaren, men finns på råvaror marknader året runt. Om du vet hur att förbereda färska grönsaker som broccoli och rovor-- eller även om du bara vet hur man förbereder råa grönsaker--kan du förbereda kålrabbi.

Instruktioner

• Skala den gröna yttre skal av kålrabbi med en kniv. Skär i tjocka bitar eller julienne i sugrör och lägga till okokt till sallader eller servera tjocka skivor med dopp på en vegetarisk tallrik.

• Ånga den gröna kålrabbi genom att placera oskalade lökarna i en ångbåt korg i ett kokkärl. Lägg till 1 tum vatten i kastrull och täck. Ta med vatten till en koka och ånga kålrabbi tills det är mjuka, men inte för mjuk. Slänga med smält smör, salt och peppar och servera som en sida skålen.

• Koka gröna kålrabbi i ungefär fem minuter, Lägg sedan till rör frites, currygryta eller gryta.

• Blanchera bladen på den gröna kålrabbi i kokande vatten i ca 30 sekunder, sedan stek i olivolja eller smör att göra snabb kokta gröna.