mynewspapers.net

Hur man förbereder ett badrum tak och väggar för färg

Hur man förbereder ett badrum tak och väggar för färg


Prepping dina väggar och tak innan målning är ett oerhört viktigt steg att se till ditt badrum ser sitt bästa. Ordentligt gjort prep arbete kommer att se till att din färg inte bubbla, bli mögligt eller möglig över tiden. Lyckligtvis, detta arbete kan utföras på bara en eftermiddag, men det är viktigt att ha god ventilation i badrummet innan du börjar. Ta några minuter att öppna alla fönster och dörrar kommer att hjälpa färgen torka snabbare och hindra dig från att andas in färg kemikalier.

Instruktioner

• Utreda integriteten i dina väggar och tak. Leta efter sprickor, hål, bubblande färg eller andra tecken på skada.

• Använda blekmedel utspädd med vatten (ca 1 matsked per 4.5 liter) för att tvätta dina väggar. Om du ser tecken på mögel eller mögel, använda en starkare blekmedel lösning eller ren blekmedel att ta bort den. Blekmedel dödar mögel och andra bakterier. Var försiktig när du använder denna lösning i taket. Bära skyddsglasögon och ansiktsmask att undvika personskador.

• Använd en måla skrapa bort tjocka lager av färg från cement väggar eller bubblande färg. Bubblor under färgen är tecken av instängd fukt och i vissa fall kan tyda på en läcka. De är särskilt oroande om sett på ytterväggar och tak eftersom de kan tyda på taket får ge vika, så kontakta en professionell reparatör om du följer dessa frågor. Använda skrapan att ta bort all färg från väggar och tak. Om färgen är jämn och visar inga tecken på skador, inte skrapa bort.

• Slipa väggar som inte är skadade av vatten eller mögel. Även sand områden med knäckt färg eller hål i väggarna. Sand tills väggen är slät.

• Fyll hålen i väggarna och sprickor i taket (efter att säkerställa de inte indikerar strukturella skador) med en filler eller gips. Slipa spackel smidig efter det har torkat. Torktiden varierar beroende på märket, så kolla din produkts förpackning.

• Måla väggarna med ett lager primer när du har rengjort och jämnas alla väggar. Leta efter en primer som gjorts speciellt för badrum eftersom dessa är gjorda speciellt för fuktiga miljöer. Ditt badrum är nu redo att målas.