mynewspapers.net

Hur man föder upp Bichon FrisesMånga hundägare begrunda formeringen deras hund minst en gång. Bichon Frise ägare är inget undantag. Med sweet disposition, intelligens och allergivänliga päls, denna ras är idealisk för en mängd olika familjer och kan innebära en anständig vinst för uppfödaren. När du väljer att föda upp din hund, måste du veta lämpliga åtgärder så att din hund, stud och valparna är alla glada och friska.

Instruktioner

Pre avel och parning

• Fastställa åldern på hundarna. Typiskt, en kvinnlig hund går in i värme inom sin första året. Manliga hundar hit puberteten mellan sex och tolv månaders ålder. När en mansperson hund når puberteten, kan han häckar när som helst.

• Hitta en stud. Ägare av kvinnliga Bichon Frises som inte äger en anknytning till manliga Bichon Frise måste hitta en stud att avla med det kvinnliga förföljer. Konsultera webbsidor ägnas åt avel Bichon Frisé hundar. Fråga på lokala djursjukhusen eller gå till marknader där hund uppfödaren brukar sälja valpar.

• Innan att föda upp din hund, titta över den potentiella stud. Fråga ägaren för papper om att stuteriet är 100 procent purebred. Be om patientjournaler att se till att stud inte har några sjukdomar, allergier eller komplikationer.

• Enas om ett pris och vidta åtgärder för att föra stud till ditt hus när det är dags. Hålla alla ägarens kontaktinformation händig samt den stud hälsoinformation.

• Leta efter tecken på att din Bichon Frise kommer till värme. Tecken inkluderar minskad aptit, svullnad i vulva, konstant slickar av vulva och frekvent urinering. Blodet spotting runt vulva förekommer också. När du märker blod fläckat, skriva ner dagen uppstod det och kontakta stud ägaren.

• Tillåt din Bichon Frise gå igenom den första etappen av värme. Kvinno-hund häckar inte ofta under den första etappen. Tecken på den första etappen av värme inkluderar brun eller röd ansvarsfrihet/blod och en måttligt svullna vulva.

• Noga övervaka den första etappen och förbereda för den andra etappen av värme, vilket inkluderar ägglossning. Tecken att din kvinnliga Bichon Frise går in i den andra etappen av värme inkluderar gula ansvarsfrihet och en mycket svullna vulva.

• Tillåt hundar att para. När din kvinnliga Bichon Frise har trätt i den andra etappen av värme, är hon redo att föda upp. Helst är avel framgångsrika under de första två dagarna av den andra etappen.

Efter parning och födelse

• Ta hunden till veterinären. Dag 34 sin graviditet, kan ett blodprov som progesteron genomföras så att hunden är gravid. Graviditet varar mellan 56 och 69 dagar.

• Hålla ett öga på hunden och öka födointag. Efter dag 32, måste din hund ha två gånger så mycket mat som hon skulle äta normalt. Komplettera sin nuvarande mat med valpfoder att ge extra näring.

• Gör en bekväm plats för hunden att föda. Två veckor innan valparna skall tas ut, Lägg ner en stor låda med sidor som är flera inches hög. Lägg tidningar och engångsblöjor på botten av lådan. Hålla rutan i en varm, lugn plats. Se till att det är lätt för din Bichon Frise att få in och ut i rutan.

• Börja med hundens temperatur varje dag kl två veckor innan hon föder. Hundar brukar hålla en temperatur på 38,3 till 39,1 grader Celsius. När din hund börjar visa en temperatur under 100 grader, är hon redo att ha sina valpar i det närmaste dygnet.

• Tillåt din hund att leverera. Hundar är självförsörjande och sällan behöver hjälp från människor vid leverans. Låt din hund att rensa upp och ta hand om sina valpar.