mynewspapers.net

Hur man flyttar en japansk lönnJapansk lönn träd med deras fjäderlätt, flera flikiga blad och många färger, är värdefulla kontaktpunkter i hem landskap eller som bonsai exemplar. De växer bra i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 4 till 8. Japanska lönnar kommer i många former, med grenar som gråter, väggrund eller sprider. De har också ett brett utbud av mogna höjd, från 2 till 30 fot lång. Om det blir nödvändigt att flytta ditt japanska lönn träd, finns det åtgärder du bör vidta för att se till att det överlever flytten och trivs i sin nya plats.

Instruktioner

• Flytta ditt japanska lönn träd på hösten, när den har den bästa chansen att återhämta sig från chocken av att bli transplanterade. Japanska lönnar är mest utsatta på våren och bör inte vara störd sedan om det inte finns något val.

• Rensa din japanska lönn ta bort ca 20 procent av dess blad yta innan gräva upp. Färre blad minskar trädets efterfrågan på vatten och underlätta återhämtning från förlusten av rötter. Undersöka formen på ditt träd noggrant från alla vinklar. Ta bort eller förkorta grenar som inte kommer att ändra utseende på ditt träd alltför drastiskt, med hjälp av bypass sekatörer och en pole grenkap.

• Förbered plantering hål i trädets nya platsen innan du börjar gräva upp. Detta säkerställer att den lönn exponerade rötter tillbringar så lite tid som möjligt avtäckt. Dig den nya hål ungefär fyra gånger bredden på roten bollen du förväntar dig att ta.

• Gräv ett hål på botten av hålet transplantation om din jord innehåller en hel del lera. Gör hålet 2 fot djup och precis utanför centrum, med en posthole grävare. Infoga en 2-fots längd av PVC-röret i hålet. Fyll den med stenar att förbättra dräneringen i tung jord.

• Lossa jorden runt trädet genom att försiktigt arbeta med en trädgård gaffel tills du kan nå i för hand och lirka lite längre rötterna ur jorden.

• Gräv resten av jordklumpen med din trädgårds spade, försiktigt så att inte störa rötterna du har frigjort för hand. Lyft ur trädet med så mycket av en rotklump som du klarar att transportera i en skottkärra eller dra en plast tarp.

• Ange trädet i hålet du beredd på den nya platsen. Ordna rötterna så att de sprids i hela hålet.

• Lägg kompost, marktäckning och några pounds av kaffesump marken du bort från den nya hål. Blanda i materialet. de skall redovisa för cirka 30 procent av det material som du använder för att fylla hålet. Fyll hålet med jord du har tagit bort, blandat med generösa mängder av kompost, marktäckning och några lbs. av utbränt kaffesump.

• Fyll hålet runt trädrötter med ändrade jorden. Packa jorden. Sprida en 3-tums lager strimlad lövträ bark.

• Vatten den japanska lönn trädet minst tre gånger per vecka efter plantering.