mynewspapers.net

Hur man fixar Windows XP med hjälp av felsäkert läge Boot

Hur man fixar Windows XP med hjälp av felsäkert läge Boot


Windows XP innehåller ett alternativ för felsäkert läge boot som startar Windows XP med en minimal mängd av drivrutiner och programvara. Om Windows inte startar eller fungera korrekt på en hårdvara drivrutinsproblem, kan du ofta fortfarande starta Windows i felsäkert läge och åtgärda problemet. Felsäkert läge startas Windows utan att starta program som ska starta automatiskt med datorn, att förhindra virus och annan skadlig kod från att laddas. Systemåterställningsverktyget ingår i Windows XP kan fixa en mängd problem med maskinvara och programvara, och du kan köra det från felsäkert läge.

Instruktioner

• Starta om datorn om det är på eller slå på den om den är avstängd.

• Tryck på "F8" gång på gång som din dator startar tills startmenyn visas på skärmen. Om välkomstskärmen eller skrivbordet visas i stället för startmenyn, starta om datorn och prova att trycka på "F8" igen.

• Välj "Felsäkert läge" i boot-menyn med hjälp av piltangenterna och tryck på "Enter". Om du har flera operativsystem installerat, välj "Windows XP" i menyn som visas väljer du felsäkert läge och tryck på "Enter".

• Klicka på "Start" När felsäkert läge skrivbordet visas, välj "Alla program," punkt "Tillbehör", "Systemverktyg" och välj "System Restore."

• Klicka "Återställa min dator till en tidigare tid" i fönstret System Restaurera och klicka på "Nästa".

• Välj en system restaurera punkt från ett datum och tid när datorn fungerar korrekt genom att klicka på datumet i kalendern och tiden Systemà ¥ terställningspunkten har skapats av Windows, klicka på "Nästa".

• Logga in på datorn efter Windows automatiskt återställer datorn och startar om den, och klicka på "Slutför".