mynewspapers.net

Hur man fixar trasiga inre mikrofon på en Mac

Hur man fixar trasiga inre mikrofon på en Mac


Alla MacBook bärbara datorer levereras med en inbyggd mikrofon som används i chattar och ljudinspelning program. De flesta frågor med din MacBook mikrofon har att göra med inspelningen kvalitet eller en mikrofon som har slutat att fungera. Reparera mikrofonen vanligtvis innebär att ta bort damm från mikrofonen, eller ersätta den helt. Ersätter mikrofonen måste själv helt demontering din MacBook laptop. Om du utför denna procedur själv, kommer det ogiltigförklarar din bärbara dator servicegaranti.

Instruktioner

• Stänga av den bärbara datorn, dra ut strömsladden och stäng teckenfönster. Placera den bärbara datorn med framsidan nedåt på en plan yta, och rotera datorn så att framsidan är vänd mot dig.

• Ta bort 10 Phillips-head skruvarna från botten datorväskan. Greppa botten fallet och lyft bort av den bärbara datorn är bas för att avslöja bottenytan av moderkortet.

• Leta upp batteripaketet under moderkortet. Ta bort de två Phillips-head skruvarna att skydda batteriet på plats. Förstå dra fliken sticker ut från batteriet. Luta batteriet uppåt, koppla bort batteriets kabeln från moderkortet och ta bort batteriet från den bärbara datorn.

• Ta bort de tre Torx-skruvarna från kylfläktar ligger i den övre vänstra och högra hörnen av den bärbara datorn. Lyfta varje fläkt ur dess enskilda fack, och använda en spudger för att koppla varje fläkt strömkabeln från moderkortet. En spudger är en svart, plast verktyg som liknar en flat skruvmejsel används i bärbara datorer och mobiltelefoner.

• Använd din spudger att koppla bort alla synliga kablar från moderkortets undersidan. Ta bort de nio Torx-skruvarna från moderkortet. Tag till vänster i moderkortet, luta den uppåt i en vinkel, men inte ta bort det helt. Koppla bort mikrofonen kabel från motsatt sida av moderkortet. Detta är den enda kabel ansluten till moderkortet är andra sidan.

• Skjut moderkortet ur den bärbara datorn och flytta det till en plan yta med motsatta sidan vänd uppåt. Leta upp mikrofonen i det övre vänstra hörnet av moderkortet. Lyfta mikrofonen enheten ur dess moderkort socket. Använd en burk med tryckluft för att blåsa ur damm från Tom mikrofon-uttaget.

• Omvänd proceduren att sätta din laptop ihop igen.