mynewspapers.net

Hur man fixar tänder utan Caps

Hur man fixar tänder utan Caps


Samtidigt, var tandvård kronor eller mössor den enda lösningen att återställa flisas, färgade eller skadade tänder. För många patienter, men deras rejäl prislapp och smärtsamma förberedelse ledde till en sökning efter nyare innovationer. Idag, kan limning tänder med en resinous material fixa chips, täcka fläckar och även ändra sin form. Enligt en studie av American Academy of kosmetisk tandvård kräver det perfekta leendet att de två främre tänderna mäta något längre än de omgivande tänderna. Om tänderna inte når detta ideal, kan de vara fast smärtfritt i ett kontor besök genom limning rockar av plast till nedre kanterna på tänderna.

Instruktioner

• Blanda olika plast harts för att uppnå en nyans som matchar omgivande tänder. Isolera tanden för att limmas fast och omger den med bomull eller latex lakan att hålla den torr.

• Förbereda tanden med en mycket mild etsning lösning att skapa små sprickor i emaljen. Detta steg kan bonding resin att bättre följa tandens yta. Lämnar lösning på tand i 15 sekunder och skölj av ordentligt.

• Tillämpa det första lagret av den resinous bindningmedel, fylla luckor som nödvändigt och kontur till önskad form. Varje lager bör vara mer då 2 mm. Harden materialet med hjälp av en speciell ljus eller kemisk process. Kan cirka 10 till 20 sekunder för att bota. Sedan använda ytterligare lager som behövs för att skapa volym och form, bota tand mellan var och en. Slutlig härdning tid bör pågå ca 40 sekunder.

• Skulptera och fil kanterna på tänderna för att göra dem släta och naturlig känsla. Använda successivt finare och finare grus polering stenar, grader och diskar tills en mycket fin polish har uppnåtts med limning yta.

• Ta bort bomull eller latex lakan. Kolla bita genom att placera karbonpapper mellan övre och undre tänderna. Instruera patienten att bita ner på det och skjut tänder fram och tillbaka. Leta efter kol märken på ny limning och justera arbete om över bulk. Utföra en sista polering och be patienten att bekräfta jämnhet genom att köra sin tunga över tandens yta.