mynewspapers.net

Hur man fixar suddig video streaming kvalitet

Hur man fixar suddig video streaming kvalitet


Det finns ett antal möjliga orsaker till suddiga videoströmmar. Ett problem med din Internetanslutning eller hårdvara är en trolig orsak om du har problem med andra webbplatser förutom video streaming sådana. Testa samma plats i en alternativ webbläsare är ett snabbt sätt att fastställa om det finns ett problem med din webbläsare eller en förlängning. Det är också möjligt att det finns ett problem med video streaming webbplats själv.

Instruktioner

• Kontrollera hastigheten på din Internet-anslutning med en gratis online verktyg som SpeedTest.net. Jämföra resultaten med den hastighet du tror att du ska få från din Internet-leverantör. Om den faktiska hastigheten är mycket lägre, kontaktar du Internetleverantören för råd.

• Hämta och installera de senaste drivrutinerna för din nätverksmaskinvara direkt från webbplatserna för de berörda tillverkarna. Installera de senaste drivrutinerna för nätverket kort eller Wi-Fi adaptern säkerställer den senaste buggfixar, prestanda optimeringar och kompatibilitetsuppdateringar tillämpas. Du kan också koppla från andra datorer eller enheter använder samma Internet-anslutning för att se om detta löser problemet.

• Stäng alla öppna webbläsareflikar och fönster som kan ta upp bandbredd, särskilt bestämmelserna om strömmande ljud och video eller annan fil nedladdningar. Om du har nedladdningar för närvarande pågår, avbryta eller pausa dem medan du tittar på video online.

• Avaktivera alla webbläsartillägg som kan förhindra att videoströmmen kör på högsta möjliga kvalitet. Ägna särskild uppmärksamhet åt tillägg hantering av video- eller nedladdningar eller de avsedda att anpassa video streaming webbplats. I dokumentationen som medföljer din webbläsare för detaljer om hur du inaktiverar tillägg.

• Stäng alla andra program och bakgrunden verktyg som kan störa din video streaming program. Fokusera på program som förlitar sig på en Internet-anslutning eller hämta stora mängder innehåll (till exempel en videochatt verktyg eller en torrent-klient).

• Uppdatera din webbläsare och tillägg körs ovanpå det till de senaste tillgängliga versionerna. Detta garanterar maximal kompatibilitet med videoformat och platser du försöker strömma över nätet, och gäller det senaste buggfixar och förbättringar från utvecklarna.