mynewspapers.net

Hur man fixar rost hål i bilar

Hur man fixar rost hål i bilar


Rost kan äta genom metall tills det finns inget kvar, orsakar ett stort hål i kroppen eller golvet i en bil. Rost hål försvaga styrkan i bilens karossdelar och kan tillåta rök och damm att få inne i bilen. Vanligtvis används en täcka belägger med metall patch att täcka och fixa bil rostar hål eftersom en täcka belägger med metall patch ger mer styrka än en kropp filler patch. Du kan korrigera en rost hål själv, men måste du avsätta flera timmar för att slutföra detta reparationsarbete.

Instruktioner

• Skär runt hålet med en metall såg, att ta bort alla korroderad metall. Skär rakt igenom den befintliga paneler och bli av med alla av rostiga metall tills ingen drabbade metall finns i hålet ytterkanten.

• Centrum plåt patchen så metallen överlappar hålet med två eller tre inches. Sen markerar och trimma den överskjutande plåten med ett par av metall sax.

• Ställ plåten tillbaka på hålet och centrum det igen. Placera den på undersidan av panelen om du har tillgång till den. Detta ger ett renare slutliga utseende. Borra genom plåstret och bil panel med en 1/4-tums borrspets med hårdmetall spets. Gör en borr hål varje två till fyra inches längs kanten av plåstret.

• Fäst plåt till bilen. Använda pop nitar och en nit pistol. Infoga en 1/4-tums rivet i din nit pistol, sedan in niten i hålet och pressa pistol handtaget tills rivet former. Upprepa detta steg i varje hål att säkra patch till bilen.

• Mix Bondo eller en annan kropp filler med härdare i en behållare enligt tillverkarens anvisningar. Sprid den blandade Bondo på plåstret och runt kanten med en hård skrapa. Detta kommer att täcka plåstret och täta sömmarna. Det kommer också blanda reparation. Slipa spackel efter det är ordentligt torr till en slät och jämn yta med 200 sand slippapper.

• Måla reparerade området med en metall primer. När primern torkar, slipa primer med metall sandpapper. Torka området rent och sedan spraya på en matchande färg eller glasfiber gelcoat.