mynewspapers.net

Hur man fixar repor på vinylskivorNågra vinyl entusiaster är av den åsikten att repor och skevhet kan öka ljudkvaliteten och trohet på vinylskivor genom att skapa rikare ljud. Men majoriteten av repor, även mindre sådana, är allmänt skadliga för en post kvalitet och kan orsaka nålen till hoppa eller sticka. Om du märker några poster i din samling som har detta problem, oroa dig inte och inte rusa till affären för en ersättning eller att rådfråga en professionell. Innan i onödan spendera pengar att få din post repareras, prova en snabb, hemmagjord lösning att polera ut de där irriterande repor.

Instruktioner

• Lägga ut en ren trasa eller handduk och rekordet ovanpå den. Skapa en rengöringslösning som säljs i en skål med tre koppar destillerat vatten och en kopp av isopropylalkohol. Rör om lösningen raskt så att de två vätskorna blandas väl. Om du vill kan du också lägga till några droppar flytande diskmedel.

• Fukta en rekord-rengöring borste med lösningen för en liten stund. Starta på den yttre kanten av posten och försiktigt dra penseln längs spåren tills du kommer till centrum av posten. Särskilt uppmärksamma repad områden och gå över dem ett par gånger. Känn dig fri att sätta lite mer press på dessa avsnitt, men undvika skrubber posten, som detta kan skapa nya repor. Rengöringsborste är slitande att polera ut de flesta mindre repor och kan faktiskt minska stora repor nog för posten att sluta hoppa på dem. Låt posten lufttorka i ungefär fem minuter. Upprepa att borsta upp till tre gånger.

• Håll rekord upprätt och tillåta någon överflödig lösning att droppa bort. Placera posten tillbaka på duken och torka av den med bomullstussar eller en annan mjuk trasa. Inte gräva i spåren; försök att torka upp så mycket lösning som du kan. Låt posten lufttorka innan du försöker spela upp den på din skivspelare.