mynewspapers.net

Hur man fixar pixelering problem på din dator

Hur man fixar pixelering problem på din dator


Pixelering inträffar vanligen när människor använder mycket stora eller widescreen monitorerna med uppgraderade grafikkort och sedan förstora skärmen eftersom text och bilder är svåra att Visa med operativsystemets standardinställningar. Bildskärmar och grafikkort tillåta datorn att skapa rätt resolutionen som visas. När en bild eller text sträcks utöver dess ursprungliga specifikationer, inträffar pixelering, orsakar distorsion. Följande steg kan användas med Windows XP, det vanligaste operativsystemet på datorer.

Instruktioner

• Högerklicka på en tom plats på skrivbordet och vänster klicka på "Egenskaper". Systemets "egenskaper för bildskärm" visas.

• Vänster-klicka på "Inställningar". Det blir en reglaget på längst ned till vänster i menyn.

• Justera skjutreglaget och förhandsgranska resultatet i rutan ovanför baren. Vänsterklicka med musen på "OK", och du kommer att ha 15 sekunder att se resultatet på skärmen. Vänster-klicka "OK" att acceptera den nya storleken eller "Avbryt" för att återgå till standardstorleken. Prova olika storlekar för att se om någon av de tillgängliga alternativen tar bort pixelering.

• Uppdatera din grafikkort drivrutin från dess tillverkarens webbplats om storleksändring inställningarna inte åtgärda pixelering. Även uppdatera din DirectX från Microsofts webbplats (se resurserna nedan).

• Justera "Egenskaper för bildskärm" igen efter uppdatering av drivrutinen för grafikkortet och DirectX för att se om storleksändring nu tar bort pixelering.