mynewspapers.net

Hur man fixar ojämna tänder

Hur man fixar ojämna tänder


Med framsteg av modern tandvård och Ortodonti är att ha ett perfekt leende möjligt att nå. Ojämna tänder anses fula, men de kan ibland leda till dental och käken frågor också. Om du vill räta ut ojämna tänder eller förbättra sitt utseende, har du flera tillvägagångssätt att välja mellan. Oavsett om hälsa eller kosmetiska skäl, om du har besparingar eller en bra sjukförsäkring plan, är det möjligt att fixa ojämna tänder och få ett bländande nya leende.

Instruktioner

• Prata med din tandläkare om tandställning. Din tandläkare kan bedöma utvecklingen av dina tänder, diskutera dina alternativ och beräknade kostnader och hänvisar till en ortodontist om du väljer att gå vidare med förfarandet. Om du är vuxen, kan ojämna tänder vara svårare att räta ut med tandställning än för barn eller tonåringar. Du kan få mindre märkbar keramiska hängslen om klamrarna utseende är ett problem för dig.

• Genomgå röntgen och andra förfaranden som screening med din ortodontist. Dessa kommer att hjälpa din ortodontist bedöma tillståndet i din mun. Din ortodontist kan också behöva göra intryck av din mun. I vissa fall kan du behöva ha några tänder dras om munnen är överfulla.

• Gör din uppföljande besök i har din tandställning tillämpas. Ortodontist gäller parentes för din front och premolar tänder, stål eller Titan band runt din kindtänderna och flexibla archwires att ansluta alla dina tänder och kontrollera deras rörelser.

• Återgå till din ortodontist var fyra till sex veckor för justeringar till din hängslen. Din ortodontist kommer att skärpa din hängslen varje gång genom att dra åt kablarna för att skifta dina tänder gradvis in i nya positioner. Du kommer förmodligen behöva bära klamrarna för ett till tre år, beroende på hur ojämn tänderna.

• Använd din hållare efter dina tänder är rätade och din tandställning har tagits bort. Din ortodontist kommer att berätta hur länge behöver du att bära den. Om du inte bära din hållare enligt anvisningarna, riskerar du att förlora fördelarna med klamrarna och ångra år av arbete.

• Prata med din tandläkare eller ortodontist om aligners. Aligners eller "osynlig tandställning," är inte rätt för alla, men de är mer diskret än vanlig tandställning. De är lämpliga för dem som endast behöver mindre korrigeringar att fixa sina tänder.

• Har din ortodontist göra intryck på dina tänder. Detta gör att din ortodontist att göra en skräddarsydd par flyttbara plast aligners som passar över tänderna. Du kommer att använda en serie av dessa aligners att räta ut tänderna.

• Använd aligners varje dag i minst 22-23 timmar. Ta bort dem att äta och borsta tänderna. Du kommer att bära en uppsättning aligners som gradvis ändrar justeringen av tänderna.

• Gå vidare till nästa uppsättning aligners om varannan vecka. Gör regelbundna besök i din ortodontist för kontroller så att tänderna går framåt som de borde vara.

• Prata med din tandläkare om skalfasader. Porslinsfasader är ett kosmetiskt ingrepp som kan förbättra utseendet på dina tänder, fylla i fula luckor och kvällen ut tänder av olika längder. Tunna lager av porslin är bundna till ytan av tanden, skapa ett leende som ser felfri.

• Besök din tandläkare en gång för att förbereda dina tänder för limning. Din tandläkare kommer att polera ytan av tänderna, ta bort ungefär en halv millimeter utanför det yttre lagret, så att tjockleken på faner. Om du använder keramiska skalfasader, tar din tandläkare en form av tänderna också. Formen kommer att användas att skapa anpassade faner för munnen.

• Besök din tandläkare en tredje gång för limning förfarandet om du använder keramiska skalfasader. För kompositfyllningsmaterial fanér sker limning i samma besök som tandpreparationen. Din tandläkare kommer band varje fernissa på ytan av tanden med cement och speciella kemikalier.