mynewspapers.net

Hur man fixar korniga bilder i Photoshop

Hur man fixar korniga bilder i Photoshop


Kornig fotografier kan vara resultatet av ett antal frågor, till exempel en låg kvalitet kamera eller en bakgrund när du tar bilden. Adobe Photoshop är ett datorprogram för programvara som kan hjälpa till att reparera sådana bilder, som specialiserar sig på Photoshop fotoredigering. Det är inte för att säga att få en kornig bild att titta skarp är enkel. Ibland måste du prova olika metoder via Photoshop innan de fick det utseende du vill.

Instruktioner

• Öppna din bild i Photoshop. Klicka på "File" och sedan "Spara som", sedan byta namn på filen när du uppmanas. Detta gör att du kan spara den ursprungliga bilden eftersom, återigen, kan du göra en mängd olika redigeringar på samma bild.

• Välj alternativet "Filter", dra sedan till "Brus". När du klickar på "Buller", får du ett alternativ till "Minska brus." Drar du markören över den "Minska buller" alternativet och release.

• Justera skjutreglagen i popup-fönstret som visas när du klickar på "Minska brus." Det blir ett fönster som visar dig vilka förändringar görs när du flyttar reglagen, så du kan berätta hur bilden ser ut som du gör nödvändiga justeringar. När du har justerat reglagen och förbättrat skärpan i bilden, klicka på "OK" i popup-fönstret.

• Ta verktyget smeta ut i Photoshop-verktygslådan, ifall ditt foto är fortfarande inte lika skarp som du vill-- eller om det finns fortfarande korniga delar. Zooma in att arbeta på en del av bilden, klicka och håll musen och rulla över den korniga del av bilden. Detta kommer att vara både släta och skärpa de utvalda områdena.

• Prova verktyget "Oskärpa" om din bild är fortfarande korniga. Klicka på alternativet "Filter" igen, och dra sedan till "Oskärpa" och sedan "Smart oskärpa." När du väljer "Smart oskärpa", ett nytt fönster kommer att visas som gör att du kan justera reglagen för att skärpa bilden. Detta är samma som metoden "Minska buller", bara med olika effekter. När du har åtgärdat kornighet, klicka "OK" och spara din bild.