mynewspapers.net

Hur man fixar knäckt läderskor

Hur man fixar knäckt läderskor


Den brittiska standarden definierar läder som en gömma eller hud med dess ursprungliga fibrösa struktur mer eller mindre intakt. Detta ger läder dess unika utseende och långtidsverkande egenskaper. Läderskor vanligtvis lever längre än de som görs från andra naturliga ämnen, men de är inte immuna mot skada. Ett typiskt problem med gamla läderskor är ett resultat av det uttorkning och sprickbildning.

Instruktioner

• Borsta skorna försiktigt ta bort någon lera eller lösa partiklar. Tvätta skorna med glycerin tvål. Glycerin är en komponent i alla vegetabiliska och vegetabiliska fetter och oljor. Det är en Fuktighetsbevarande medel, vilket innebär att det kommer att öka halten i de översta lagrarna av läder med ritning fukt från omgivande luft.

• Torka lädret i väl ventilerat utrymme. Använd inte artificiell värmekällor eftersom detta kommer att orsaka ytterligare sprickbildning.

• Applicera filler med en svamp. Lädret kommer att absorbera detta och det kommer att uppmuntra de återstående fibrerna att limma ihop. Lämna filler för torr i ungefär fem minuter eller så regisserades av tillverknings instruktioner. Ta bort eventuella överskott filler genom lätt slipning området med böter-grade sandpapper.

• Välj en sko kräm som matchar färgen på den befintliga lädret. Sko cream är en läder balsam som innehåller massor av färg och ingen vax. Applicera ett par rockar för en måttlig glans. Behandla skorna med läder olja. Detta kommer att smörja fibrerna och förhindra ytterligare sprickbildning.