mynewspapers.net

Hur man fixar hårfärgen som gick alltför blond

Hur man fixar hårfärgen som gick alltför blond


Färga håret hemma kan vara ekonomiskt och enkelt, kan varje nu och därefter resultaten vara något annorlunda än vad du hade hoppats på. En av de vanligaste felen hem hår färg overlightening. Platina lås kan titta på modet på catwalken modeller men kan vara hemska när du sporting alltför-blond flätor på kontoret. Lyckligtvis är det en av enklaste hår färg missöden att korrigera. Det finns flera stressfri alternativ för att fastställa alltför blonda hår.

Instruktioner

• Utvärdera ditt hår skick första innan du gör korrigeringar. När håret blir för ljus, lider ofta det skada på grund av blekning effekter av kemisk bearbetning. Du kan behöva remoisturize innan alla andra korrigerande färga. Annars den skadade eller torra delarna kommer att suga upp överdriven dye och ditt hår kommer att bli för mörk eller missfärgar när du försöker rätta till situationen.

• Tvätta håret med ett återfuktande schampo. Sedan tillämpa en god intensiv konditionering behandling att släta och återfukta overlightened flätor. Lämna behandlingen i minst tio minuter. Om möjligt täcka huvudet med ett plastlock och sitta under en hårtork värme för extra näring.

• Undvika ytterligare skador vid korrigering med hjälp av en semi- eller demipermanent färg mörkare håret. Dessa ammoniak-fritt hår färgprodukter finns i en mängd olika nyanser och sist upp till 28 schampo. Som mest har cirka 3 procent peroxid, kommer några av färga penetrera hårstrået, istället för att helt enkelt beläggning delarna. Detta gör att färg sakta avta över tid, utan en dramatisk förändring i återväxt. I allmänhet, de flesta demipermanent nyanser sist några schampo längre men båda typerna av produkter kommer att ge utmärkta resultat.

• Välj en semi- eller demipermanent färg som bäst kommer att rätta till situationen. Balans för mässings blonda effekter med en svalkande skugga. När håret är alltför blek och färglös, gäller en varm-färgade semipermanent färg. Hår färg tillverkare brukar märka produkter enligt varma eller kalla nyanser men om du har frågor, kontakta företaget. Du hittar kunden service telefonnummer som anges på rutorna hår färg eller söka upp sina hemsidor för ytterligare produktinformation. Välja en semi- eller demipermanent nyans som är en till två nyanser mörkare. Testa en strand innan du använder produkten över hela huvudet för att utvärdera den slutliga färgen. När du är nöjd med resultatet, följ tillverkarens anvisningar och sluta färga håret.

• Använd inte en permanent färg på nyligen blekt hår, håret porös skick kan avsevärt ändrar effekterna förutspådde. Permanenta hair färg misstag kan vara mycket svårt att rätta till. Det är, som det namnet antyder, en varaktig förändring. Som täcker för blonda hår med denna typ av produkt kan skapa ytterligare problem och därför bör du undvika permanent färg för at-home fixar.

• Överväga lowlights om du vill blanda alltför-blond hår med en mörkare nyans utan att ändra hela färg. Det är bäst att söka upp en stylist för denna process men att lägga till lowlights kan dramatiskt ändra ett utseende samtidigt som den erbjuder en trendig touch.