mynewspapers.net

Hur man fixar hål i skjortor bomull

Hur man fixar hål i skjortor bomull


Oavsett om malar har attackerat din kläder, din ring fastnat skjortan eller tröjan har genom kriget, kan hål i skjortor bomull vara en smärta. Tyvärr, om hålet inte är längs en söm, finns det inget sätt att göra en perfekt fix. Dock kan du fixa någon typ av hål tillräckligt för att skjortan wearable.

Om fastställande av ett hål på en söm

Hål som ligger längs en söm i en bomullsskjorta är lättast att fixa. Detta görs genom att enkelt vrida skjortan avig, fästa sömmen på plats för att täcka hålet och sy längs sömmen på symaskinen i samma sy mönster som används i hela bomullsskjorta. Det är viktigt att använda samma färg på tråden som används i hela skjortan.

Gängning ett hål

Om hålet i din bomullsskjorta är mycket liten, är den bästa metoden för reparation sy hålet för hand med en tråd som matchar färgen på din tröja. Sy skjortan i en in och ut rörelse tills hålet är täckt med tråd, utan puckering tyget tillsammans. Även om det kommer att finnas en liten oegentlighet att skjortan, eftersom hålet är tillräckligt små, bör matchande tråden göra det visas nästan perfekt.

Laga ett hål

För hål i bomull skjortor som är mycket uppenbara eller större än 1/4-tums diameter, bör hålet vara vänts ut och rynkiga så att båda sidor av hålet vidrör. Sedan sy hålet för hand med en dubbel-gängade nål och långa stygn mönster. När sömmen är klar, Stäng skjortan och rätt sida och se till att hålet är helt täckt. Denna metod kan orsaka vissa drag i området av skjortan där hålet är, men det kommer åtminstone stänga upp hål.

Korrigerar ett hål

För stora hål, kan du använda en lapp. Patchning hål är inte perfekt, är det den bästa metoden för att täcka ett stort hål utan puckering eller ändra storleken på tröjan. För att göra detta, skär hål i ett snyggt torg och vända tröjan ut och in. En bit tyg 1/2-tums skär större runt om än torget, pin på plats och stygn på använder tråd som matchar tröjan.